Perioden med buss for tog forlenges med 14 dager

Her jobber anleggsarbeiderne med de nye plattform. Den nye broen over sporene i bakgrunnen.

Her jobber anleggsarbeiderne med de nye plattform. Den nye broen over sporene i bakgrunnen. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Ustabile grunnforhold ved Heggedal stasjon skaper problemer for Jernbaneverket.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Togtrafikken på Spikkestadbanen ble innstilt før sommerferien, nærmere bestemt 26. mai. Togtrafikken ble erstattet av busser i forbindelse med ombyggingen av Heggedal stasjon.

Etter planen skulle togene mellom Spikkestad og Asker begynt å gå igjen fra førstkommende mandag (13. august). Men det skjer ikke: Nå blir det ytterligere 14 dager med buss for tog.

– På Heggedal har det vist seg at grunnforholdene er langt mer ustabile enn det forundersøkelsene viste. Derfor har spuntarbeidene mot elva Skitthegga tatt mye lengre tid enn planlagt, opplyser Hedda Nossen, kommunikasjonsrådgiver i Jernbaneverket.

Spuntarbeidene, der store, loddrette stålelementer slås ned i bakken for å sikre grunnen langs Skithegga rett ved sporene, er en vesentlig del av arbeidet ved Heggedal stasjon.

Stasjonen skal få blant annet to nye plattformer med nye leskur, nye benker og helt nytt informasjonsanlegg til de reisende. Planovergangen mellom plattformene skal dessuten erstattes av en gang- og sykkelbro med heis og trapp.

Opptil 130 personer er på jobb på anleggsområdet hvert døgn, opplyser Jernbaneverket. Spikkestad jernbanestasjon bygges også om i samme periode som Heggedal. Dette er årsaken til at hele strekningen mellom Spikkestad og Asker er stengt.

LES MER OM NYE HEGGEDAL STASJON:

Sandvika-selskap kjemper om Heggedal stasjon

Slik bygges nye Heggedal stasjon (ekstern lenke)

Artikkeltags