Den enorme pågangen har tidligere år skapt problemer, men det skjedde ikke år. 

- Det gikk bedre enn noen gang, takket være nye servere og ny teknologi, forteller Anniken Murstad, som er daglig leder for den ettertraktede sjøleiren i Asker.

Det er hvert år en sekundstrid i oppløpet foran pc-en for foreldre som ønsker at deres barn skal få en uke med moro, fart, vann, lek og båtvett på Høyerholmen en sommeruke i 2012.

- Den mest populære uken ble fulltegnet på 1 miutt og 32 sekunder, og den siste etter 8 minutter og 12 sekunder, forteller Murstad.

Nå starter opptellingen med å se hvilke barn som har fått plass på hvilke uker.

- Det ringer i alle bauger og kanter, humrer Murstad i telefonen.

Rekordraskt svar

Deltagerne kan allerede i løpet av kvelden eller i morgen tidlig finne ut hvilken uke de er kommet med.

Det gjør de ved å gå inn på "din side" på hjemmesiden til Tomm Murstad sjøleir.

- De som er langt nede på ventelisten, må ikke fortvile. For det kan være dobbeltbookinger og folk endrer ferieplaner. Det er lenge til sommeren, forsikrer Murstad.

I begynnelsen av juni setter sjøleiren også opp standbylister.

3,7 millioner

Nytt i år er å ha første leiruke som en kortuke fra onsdag 20. juni til søndag 24. juni. Den siste leiruken er ferdig 19. august. Ukesprisen er 6.100 kroner for en hel leiruke. Nå får foreldre til 603 barn bankgiroer tilsendt som gir nærmere 3,7 millioner kroner i kassa til Tomm Murstad sjøleir.

Tradisjonsrik sekundstrid

I fjor tok det 15 minutter og 34 sekunder å fulltegne plassene, men uke to var fulltegnet i løpet av 1 minutt og ni sekunder.

Året før gikk alt unna på 210 sekunder, skrev Budstikka den gang. I 2008 var det fullt etter seks minutter og 26 sekunder og et par år tidligere tok det bare fire minutter. Snaut 14 minutter tok det i 2005 og hele 23 minutter hadde folk på seg i 2004 før det var fullt.

VIDEO: Reportasje fra sjøleieren 2010: