– Tirsdagens terrorsiktelser mot brødrene fra Bærum er et klart bevis på Vestens skjulte krig mot islam. Det er utrolig synd at de er arresterte, sier 23-åringen til Budstikka.

Han er født og oppvokst i Bærum, med etnisk norske foreldre. For to år siden valgte han å konvertere til islam.

I dag anser PST 23-åringen for å være en del av det radikale islamistmiljøet på Østlandet. Han erklærer åpent støtte til flere islamistiske organisasjoner som står på FNs terrorliste.

– Jeg støtter alle som kjemper for kalifatet (en verdensomspennende islamsk stat, journ.anm.), enten det er ISIL, al-Qaida eller Al-Shabaab. Hellig krig skal ligge i hjertet til enhver muslim, sier han.

Søkte meningen med livet

Konvertitten møter Budstikka med langt skjegg, høyvannsbukser og en militærfarget jakke. På hodet bærer han en «kufi», en islamsk bønne kalott. Han bekjenner seg til en bokstavtro tolkning av islam, som innebærer å leve så likt som profeten Mohammad som mulig. Høyvannsbuksene er et eksempel på det: Ifølge Profeten skulle buksebenene ikke røre bakken.

– Jeg var lei av den norske, innholdsløse tilværelsen, og på søken etter en dypere mening med livet.

Det er to år siden 23-åringen valgte å gå til en religion han i utgangspunktet ikke hadde noe forhold til. I starten av ungdomsårene var han skolelei, noe som resulterte i at han droppet ut av videregående allerede det første året. I stedet brukte han tiden til å henge rundt med kamerater. Ifølge bæringen var det først i slutten av tenårene han ble opptatt av religion og trosspørsmål.

– Jeg var lei av den norske, innholdsløse tilværelsen, og på søken etter en dypere mening med livet. Jeg begynte å lese mye om islam på nettet, og så flere foredrag på YouTube. Jeg lærte at islam, i motsetning til kristendommen, er en religion uten selvmotsigelser. Det tiltrakk meg. Særlig monoteismen, som betyr å tilbe Allah vår skaper alene.

– Var det andre i miljøet rundt deg som påvirket deg?

– Nei, egentlig ikke. Jeg oppsøkte selv det muslimske miljøet etter at jeg hadde bestemt meg for å konvertere. Det var ingen som fortalte meg at jeg burde bli muslim.

Han omtaler den avdøde islamisten Egzon Avdyli som «en av sine nærmeste brødre». Avdyli reiste rundt juletider fra Bærum til Syria for å kjempe for den islamistiske terrororganisasjonen ISIL (Islamsk stat i Irak og Levanten), der han døde i kamper i april i år.

23-åringen og Avdyli ble kjent da de gikk på Hauger ungdomsskole.

– Vi pleide å møtes på sjakkrommet i storefri. I årene etter ungdomsskolen hadde vi liten kontakt. Men da han hørte at jeg hadde konvertert tok han kontakt igjen og fortalte at han også hadde begynt å praktisere. De siste årene har vi hengt veldig mye sammen.

– Hva tenkte du da du hørte at han var drept?

– Egzon var veldig reflektert, et godt menneske og en god muslim. Jeg savner ham som menneske, men unner ham å dø på denne måten. Hvis Allah aksepterer ham som martyr, har han oppnådd det største en muslim kan oppleve. Folk bør gratulere vennene og familien hans, og ikke kondolere. Jeg er veldig glad på hans vegne, det er det ingen tvil om.

LES OGSÅ:

Ønsker sharialover

Mens bunadskledde nordmenn for et par uker siden veivet flagget for grunnlovens 200-årsjubileum, la bæringen ut følgende melding på Facebook: «Kjære brødre og søstre i Islam. Det er IKKE fra sunnah (profeten Mohammads lære, journ.anm.) å feire 17. mai. Heller ikke å gå i tog, og flagge med kors på flagget. Ikke selg dere selv til kuffar og lev etter deres kultur og religion.»

23-åringen forteller at han ikke anerkjenner den norske grunnloven.

– Jeg er muslim, og tror kun på sharia. Jeg ønsker sharialover i Norge og over hele verden, slik alle gode muslimer gjør. Det holder ikke å innføre sharia bare i deler av verden. Hele jorden tilhører Allah, sier 23-åringen.

– Steining i slike tilfeller er riktig, fordi det er Allahs lov.

– Er det realistisk å ønske et Norge styrt av sharialover?

– Med Allahs vilje så kommer kalifatet tilbake. Det er Allahs jord, så Allahs lover må gjelde. Det er et mål alle muslimer er forpliktet til å kjempe for.

– Så du synes for eksempel det er greit å steine noen til døde som følge av utroskap?

– Steining i slike tilfeller er riktig, fordi det er Allahs lov. Å være muslim handler om å underkaste seg Allahs lover.

– Mener du da at muslimer som er uenig i dette synet er dårlige muslimer?

– Det får være mellom dem og Allah. Hvem er jeg til å dømme dem? Muslimer som ikke anerkjenner sharialovene mangler kunnskap, og er fattige i troen, sier han.

23-åringens egen familie synes lite om valget hans.

– Familien min tok det nok ikke så alvorlig i starten, og trodde vel først det bare var en fase de håpet ville gå over. De skjønte vel først at jeg mente alvor da jeg sluttet å feire jul. Jeg skjønner at de synes det er leit at jeg ikke er der på julaften, men for meg er det helt unaturlig å feire høytidsdager som forbindes med den kristne tro.

– Hvordan føles det at familien din ikke deler ditt religiøse syn?

– Det er så klart veldig trist. Ett av mine høyeste ønsker er at familien min skal godta islam. I starten forsøkte jeg å få dem til å skjønne, men det har jeg sluttet med. Foreldrene mine har aldri vært opptatt av religion, så vi snakker ikke noe særlig om det.

– Ett av mine høyeste ønsker er at familien min skal godta islam.

Poserte med våpen

Ifølge Politiets sikkerhetstjeneste (PST) skal flere norske islamister være drept den siste tiden, etter å ha reist til Syria for å delta i borgerkrigen.

– Har du vurdert å reise til Syria?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere. Jeg støtter de som reiser hundre prosent, både de som reiser til Syria, Afghanistan eller Palestina for å kjempe. Dør du for Allah, har du oppnådd det høyeste en muslim kan oppleve, sier den etnisk norske konvertitten.

– Støtter du den islamistiske terrorgrupperingen ISIL?

– Ja, det gjør jeg. På profetens tid måtte man også bruke vold for å opprettholde kalifatet. Dette er ikke nødvendigvis ønskelig, men likevel nødvendig.

– Det ligger bilder ute av deg på Facebook, der du poserer med våpen i Tsjetsjenia?

– Ja, jeg var der sammen med en kompis på ferietur for ett år siden. Jeg var ikke der for å krige. I Tsjetsjenia er våpen hverdagslig, og ikke noe som vil sjokkere noen.

– Ingen fare for terror i Norge

– Men hvorfor legger du ut et slikt bilde?

– Jeg la ikke så mye i det. Bildet var på ingen måte ment som noen trussel eller et budskap. Det var bare et bilde som ble lastet opp.

– En god muslim reiser for å dø for Allahs skyld – med enveisbillett.

– PST frykter at islamister som reiser ut i krig skal komme tilbake å utføre terroraksjoner i Norge. Hva er dine tanker om det?

– Det er ikke noe å være redd for. Jeg tror det islamistiske miljøet hadde reagert kraftig om noen kom hjem og ønsket å ramme sivile i Norge. I tillegg er det er stor haram (forbudt, jour.anm.) å reise fra slagmarken, om det ikke skulle være spesielle grunner til at man må hjem. En god muslim reiser for å dø for Allahs skyld – med enveisbillett.

– Likevel virker miljøet du er en del av veldig aggressivt ovenfor det norske samfunnet?

– Ja, kanskje. Folk er frustrerte over at Norge som fredsnasjon har erklært krig mot islam, ved å sende styrker til Afghanistan og støtter Israel. Noen må si ifra.

– Hva tror du familien din hadde sagt om du reiste til Syria?

– Jeg tror de hadde synes det var vanskelig. Men jeg håper de hadde respektert det. Da hadde det vært mitt valg, og mitt ønske.