Asker og Bærum naturistforening, som holder til på østsiden av Kalvøya, har en gruppe med vinterbadere som i flere år har benyttet området ved odden vis-à-vis Henie Onstad kunstsenteret til å bade ved å lage en mindre råk i fjordisen.

Foreningen har ikke vært klar over at den ifølge havnereglementet burde ha søkt kommunen om å lage et slikt hull i isen.

Men nå er søknad levert:

– Råken til vinterbading er blitt benyttet stort sett i januar/februar av våre egne medlemmer. Den har alltid blitt lagt med hensyn til dem som ferdes ut på øya, det vil si lengst mulig bort fra stier og andre lett tilgjengelige områder, samt utenfor de markerte løyper og ferdselsområder som kommunen tilrettelegger hvis fjordisen er tykk og trygg nok. Vi har funnet ut at vi kan flytte badehullet noen titalls metere lengre inn i Solbukta, skriver Asker og Bærum naturistforening.

– Råken er godt synlig for alle som tilfeldigvis skulle komme i nærheten. Den markeres av foreningen med staker og rød/hvitt markeringsbånd på god avstand og på lik linje med hvordan kommunen markerer utrygge områder, skriver foreningen videre.

LES OGSÅ: Rekordår for naturistene