Narkosiktet albaner varetektsfengslet for fire uker

Albanske Nikolin Kasa var på rømmen i over ett år etter at han gravde seg ut fra Gjøvik fengsel i fjor. I juni ble han pågrepet i Frankrike. Kasa er siktet for medvirkning i en større narkotikasak hvor også tre personer med postadresse i Asker og Bærum er siktet. Saken har blitt etterforsket ved Asker og Bærum politidistrikt og Kasa ble mandag fremstilt i Asker og Bærum tingrett for fire uker i varetekt. FOTO: POLITIET

Albanske Nikolin Kasa var på rømmen i over ett år etter at han gravde seg ut fra Gjøvik fengsel i fjor. I juni ble han pågrepet i Frankrike. Kasa er siktet for medvirkning i en større narkotikasak hvor også tre personer med postadresse i Asker og Bærum er siktet. Saken har blitt etterforsket ved Asker og Bærum politidistrikt og Kasa ble mandag fremstilt i Asker og Bærum tingrett for fire uker i varetekt. FOTO: POLITIET Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Etter over ett år på rømmen, ble Nikolin Kasa pågrepet i Frankrike tidligere i sommer. Nå er han igjen fengslet som siktet i en stor narkotikasak.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Budstikka har ved flere anledninger omtalt narkotikasaken der totalt seks personer er siktet, tre av disse med postadresse i Asker og Bærum. Disse er siktet i ulike faser av operasjonen da 6,9 kilo heroin ble forsøkt smuglet inn til Norge i 2010.

Smuglingsforsøket ble imidlertid stoppet på Svinesund i juli for to år siden da 24-årige Saman Nouri fra Rud og en 20-årig kvinne fra Sandvika ble stoppet av tollerne.

Senere har Nouri og albanske Nikolin Kasa rømt og dermed vært borte for politiet. Dette gjorde at saken, som egentlig skulle opp i retten i november i år, ble utsatt.

Kasa, som er siktet for medvirkning til innførsel av de 6,9 kiloene med heroin samt overlevering av 3,66 gram heroin og ulovlig bæring av kniv, rømte fra Gjøvik fengsel 29. mai i fjor da han klarte å grave seg gjennom veggen bak et speil på toalettet. Ferden rundt om i Europa stoppet imidlertid 15. juni i år da han ble pågrepet i Frankrike med falske identifikasjonspapirer.

Han godtok utlevering til Norge og ble mandag varetektsfengslet for fire uker etter et fenglingsmøte i Asker og Bærum tingrett.
 

Operert for åreknuter

Kasa fortalte i fengslingsmøtet at han har vært operert to ganger for åreknuter i løpet av perioden han har vært på rømmen. Han ble operert under falskt navn ved et sykehus i Belgia, og skal opereres på nytt senere i år.

– Hans rømning var situasjonsbetinget da han ikke fikk tilfredsstillende behandling for sine åreknuter i fengselet, hevdet Kasas forsvarer Christine Hamborgstrøm under mandagens fengslingsmøte.

Hun støttet sin klients begjæring om løslatelse, noe som ikke ble tatt til følge av retten med begrunnelse i unndragelsesfaren.
 

Nouri fortsatt utenfor politiets kontroll

Når det gjelder den andre i saken som i lang tid har vært borte for politiet, Saman Nouri fra Rud, er han fortsatt på frifot. Siden juni i fjor, har han vært utenfor politiets kontroll, og man tror han befinner seg i sitt opprinnelig hjemland, Irak, der han også er en kjent sanger.

Det faktum at nettopp Nouris politiforklaring skal være hovedbeviset mot Kasa og at forklaringen ikke er sikret ved rettslig avhør, gjør at Kasas forsvarer mener at det vil være vanskelig å føre saken for retten siden Nouri neppe vil møte frivillig til hovedforhadlingene.

– Selv om Nouri nå er på frifot, er det etter rettens oppfatning ikke gitt at det også vil være situasjonen når hovedforhandling skal avholdes. Påtalemyndigheten mener dessuten at hovedforhandling med de øvrige tiltalte kan avholdes uten at Nouri er til stede. Uavhengig av hvordan påtalemyndigheten kommer til å legge opp bevisførselen under hovedforhandlingen, og selv om det er uavklart om Nouri kommer til å møte under hovedforhandlingen eller ikke, mener retten at det på grunnlag av spaningsopplysninger sammenholdt med Nouris tilknytning til den bilen heroinmengden ble funnet i, foreligger skjellig grunn til mistanke om en straffbar handling som kan medføre høyere straff enn fengsel i 6 måneder, skriver tingretten i sin kjennelse.

LES OGSÅ: Heroinmistenkt ville på utenlandsreise
 

Ikke berammet

De fire siste som også er siktet i saken, skal politiet ha kontroll på. Men foreløpig er det ikke fastsatt noen dato for når saken kan komme opp i rettssystemet.

- Hovedforhandling er ennå ikke berammet. Aktor opplyser at det tas sikte på å avholde hovedforhandling innen utgangen av 2012 eller i begynnelsen av 2013, skriber tingretten i sin kjennelse.

Les flere nyheter.

Artikkeltags