Budstikkas lederartikkel 1. september 2011:

– Tidenes verste politiske svik, kalte Jan Tore Sanner det i Budstikka onsdag.

Flere har fulgt opp med hard kritikk. Og vi sier oss enig med kritikerne.

Det er ufattelig at det kan slås politisk kollbøtte i en sak med så stor nasjonal interesse, og i en sak der hele Vestregionen hver dag kjenner på kroppen at infrastrukturen og veinettet fra vest og inn mot Oslo ikke fungerer.

Det morsomme er at dette er i slutten av en valgkamp, der velgerne nå får anskuelsesundervisning i politisk uvederheftighet, og der politiske motstandere får en lissepasning.

Det alvorlige er at SV og Arbeiderpartiet er regjeringskolleger og at vi nå får dokumentert at veibevilgningene til en bedre og mer miljøvennlig europavei gjennom Asker og Bærum i beste fall henger i en syltynn tråd.

Les også: Benekter E18-vraking

Dette kommer samme dag som SVs partileder hudfletter oljeminister Borten for å tenke udemokratisk når strømledninger skal bygges. Sånn samtaler partier som har det vondt sammen.

Det hjelper lite at lokale Ap-aktører og SV-ledere driver brannslukking. Usikkerheten er sådd – og mange føler både håpløshet og at historien gjentar seg. Hvem husker ikke alle lovnader om bane på Fornebu? Nå snakkes det om ekstra veibane til bussen. Og den kommer nok. For banen kommer ikke.

At befolkningen i Vestregionen har innbetalt nærmere én milliard kroner i bompenger til en fremtidig E18, synes ikke å affisere SV i Oslo. Pengene kan komme godt med for dem som vil bygge nye tunneler gjennom Oslo.

Les flere lederartikler her

Når skrikene og skrålet er over, står én ting tilbake: En absolutt uansvarlighet i den politiske håndteringen av infrastrukturen i det sentrale Østlandsområdet.

Hvis ikke samferdselsministeren og Aps regjeringsmedlemmer korrigerer de utspillene som kom, kan vi skrive gravtale over ny, miljøvennlig E18. Umåtelig trist.

Like trist blir det å drive valgkamp for Ap og SV i Asker og Bærum i ukene fremover.

Budstikkas lederartikkel 1. september 2011