Nå kan Tassen og hundevennene få egen park

HÅPER PÅ PARK: Hver dag er Frank Roland ute med sin firbeinte venn Tassen på Fornebulandet. Nå kan hundepark-drømmen bli oppfylt. FOTO: KARL BRAANAAS

HÅPER PÅ PARK: Hver dag er Frank Roland ute med sin firbeinte venn Tassen på Fornebulandet. Nå kan hundepark-drømmen bli oppfylt. FOTO: KARL BRAANAAS

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hundeeiere på Snarøya og Fornebu er ett bjeff nærmere egen hundepark på Storøya.

DEL

Nå har Bærums-politikerne bedt kommunen om å utrede mulighetene for hundepark på Storøya på Fornebu.

– Dette er et initiativ det er full forståelse for. Nå starter båndvangen 1. april og varer til 20. august. Det er viktig at vi har denne typen parker i Bærum. Det er en på Vøyenenga og en på Kjørbotangen. Det er ikke naturlig for folk i Bærum Øst å kjøre til Sandvika eller Vøyenenga for å lufte hunden, sa Venstres Hilde Arneberg i onsdagens kommunestyre, som var langt fra noe bikkjeslagsmål.

Samling i bunn

Det var Fornebu-mannen Frank Roland som tok initiativet til hundeparken i denne omgang. Han samlet 307 underskrifter til innbyggerinitiativet «Hundepark på Storøyodden».

Roland går stadig turer på Fornebu med hunden Tassen. Han har lenge ønsket seg en hundepark der, lik den som allerede finnes på Kjørbotangen i Sandvika.

– På Fornebu er vi mange hundeeiere. Mange av områdene rundt oss har helårs båndtvang og mye rådyr og fugler finnes i området. En hundepark ville være et svært godt tiltak for å stoppe uønskede løse hunder, skrev Roland i oppropet, som samlet 307 underskrifter.

«Vi ber om at ikke bare gjessene skal være alene om å bruke de store friarealene, men at også hundene skal få et friområde hvor de kan få løpe og leke fritt med andre hunder. Målet for aksjonen er at Storøya hundepark blir en realitet i løpet av 2014», het det videre i innbyggerinitiativet.

LES OGSÅ: Forvirring om hundegård på Kjørbo

Utålmodige politikere

Allerede i høst fremmet Venstre et tilsvarende forslag i utvalg for miljø, klima og kommunalteknikk.

– Jeg skal benytte anledningen til å være litt utålmodig og litt oppgitt. Som tidligere aktivt hundemenneske har dette vært etterlengtet i lang tid. Første gang vi tok det opp var ikke i forrige kommunestyreperiode, men den før der igjen. Jeg skjønner at folk er utålmodige, sa Venstres Ole Andreas Lilloe-Olsen i møtet.

Etter at kommunen har vurdert om hundeparken kan la seg gjennomføre, vil politikerne i utvalg for miljø, klima og kommunalteknikk få siste bjeff.

LES MER: Suksess med luftegård for hunder

Artikkeltags