Det grå huset som ligger rett på nedsiden av Høvik kirke i Sandviksveien, som tidligere ble brukt som prestebolig, har i en årrekke vært tilholdssted for narkomane og andre bostedsløse.

Da Budstikka gjestet tomten mandag, sto nesten samtlige vinduer i huset åpne i tillegg til at det bare var å spasere rett inn i huset gjennom hoveddøren. Det lå også mengder av søppel og skrot rundt om på eiendommen, og hvis man kikket inn vinduene i de to brakkene som er satt opp på stedet, kunne man se flere brukte sprøyter og annet brukerutstyr for narkotika.

- Huset skal være låst. Vi skal få sendt noen dit for å sjekke ut, fortalte eiendomssjef i Bærum kommune, Tore Justad, mandag.

Onsdag ble det foretatt en kraftig opprydning på tomten. En container ble plassert ut, og flere berg med søppel og skrot, samt skitne klær er nå ryddet vekk og kastet oppi containeren.

Og kanskje det aller viktigste: Døren inn til huset er ikke lenger ulåst, men har isteden blitt spikret og boltret igjen med plater. Vinduene som mandag sto på vidt gap, er også lukket igjen.

VIDEO: Se hvordan det så ut i og rundt huset

Vil lage grønn park

Det er Bærum kommune som i dag står som eier av den gamle presteboligen og tomten det står på. Innen kort tid, sannsynligvis rundt en måned, vil imidlertid Kirkelig Fellesråd overta eiendommen.

Da er det ventet at huset, som er i svært dårlig forfatning, vil bli revet.

– Når vi har overtatt eiendommen, vil det bli foretatt en kraftig opprydning i alt grumset der nede. Vi er kjent med at det er et stoffmiljø der. Området vil bli sanert og det vil bli laget en pen, grønn park, bekreftet kirkeverge i Bærum kommune, Svein Erik Tøndel Andersen.

Det er imidlertid ikke spikret ned noe tidspunkt for når en ny park vil stå klar.

Les flere nyheter fra Budstikka.