Minnesvarde over polarskuta "Maud"

VARDEBYGGER: Jan Wanggaard ønsker å gi befolkningen i Cambridge Bay en kunstinstallasjon i form av en varde ved stranden der polarskuta «Maud» nå ligger. FOTO: KNUT BJERKE

VARDEBYGGER: Jan Wanggaard ønsker å gi befolkningen i Cambridge Bay en kunstinstallasjon i form av en varde ved stranden der polarskuta «Maud» nå ligger. FOTO: KNUT BJERKE

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Denne sommeren planlegges det å bygge en egen minnesvarde over polarskuta «Maud». Det forteller prosjektleder Jan Wanggaard fra Asker.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

Neste uke drar han tilbake til Cambridge Bay sammen med et firemannsteam for å planlegge, dokumentere og etablere et samarbeid med lokalbefolkningen på stedet før neste års heving av polarskuta «Maud».

GRAFIKK: SE HISTORIEN OM MAUD

På vandringen langs strendene der «Maud» ligger har kunstneren Wanggaard sparket til mang en stein, som han også har gjort mange andre steder der han har ferdes.

– De er helt ideelle til å bruke til å bygge en varde, sier Wanggaard, slik at det kommer et minnesmerke på stedet der «Maud lå. Slik får også kunstneren i ham brukt seg.

TEMA-SIDE: Maud hentes hjem til Vollen

LES OGSÅ: Conradi sendte "Maud"-brev til canadiske myndigheter

Etablerer firma

Han har også bestemt at prosjektet skal gå inn et samarbeid i etablering av et slepebåtfirma, der bergingen av Maud blir selskapet første oppdrag. Med seg i teamet som nå bygges opp før neste års berging har han også hentet inn Terje Mørkved, som han har kjent helt siden han kjøpte sitt «andre» hjem i Lofoten

– Han har jeg kjent i over 20 år, og har drevet båtverksted og slipp like ved der jeg holder til. Det han ikke vet om motorer og båter er ikke stort. Han har en unik kompetanse, understreker ekspedisjonsleder Jan Wanggaard. Les mer om årets ekspedisjon til Cambridge Bay i Budstikka papir mandagsutgave.

Les i mandagens papirutgave av Budstikka.

LES OGSÅ: Klager på Maud-lekter

Les flere nyheter.

Artikkeltags