Tirsdag morgen klokken 08.07 satte kronprinsesse Mette-Marit seg på sin hvite diamantsykkel på Skaugum og satte kursen mot Oslo, og jobben på slottet.

- Er det noen som kan veien, sa kronprinsessen med et lurt smil.

Det var i forbindelse med Earth Hour 30. mars at Kronprinsessen kom med sitt løfte om å sykle til jobben. Earth Hour går på at folk i hele verden slukker lyset i én time for å vise engasjement for klimaet. I den forbindelse ba World Wide Fund for Nature (WWF-Norge) folk om å utfordre andre til å gjøre en innsats for klimaet, og selv gi et løfte. Det tok kronprinsessen på alvor.

«Og herved utfordrer jeg min mann; Hvis du er flink til å skru av MACen, lover jeg å sykle til jobb en gang annenhver uke!», skrev kronprinsesse Mette-Marit på twitter.

LES OGSÅ: Kongelig drahjelt til Earth Hour

Sykle til jobben-aksjonen

Men det er ikke bare på grunn av at kronprinsen var flink med AV-knappen på datamaskinen at kronprins Mette-Marit tok turen til kontoret på to hjul. 25. april starter nemlig årets sykle til jobben-aksjon, og kronprinsessen som har syklet til jobben flere ganger før - er en ivrig forkjemper for aksjonen.

- Jeg gjør dette for å få fokus på det å sykle til jobben. Det er viktig å bruke sykkelen mye, fortsetter kronprinsessen, som også hadde representanter fra aksjonen med på turen.

Flere kjendiser med

Flere andre kjendiser kastet seg med på kronprinsessens sporty løfte. Og da startskuddet gikk på Skaugum hadde hun Jan Åge Fjørtoft, Marte Stokstad og Svein Tore Bergstuen med seg på laget.

- Det var litt mer oppvarming enn jeg hadde trodd, sa Jan Åge Fjørtoft, som hadde brukt 40 minutter på å sykle fra Nesøya til Skaugum på morgenen.

Da kommer kanskje kaffepausen som Marit Stokstad har lovet underveis godt med.

Følget regner med å bruke en time og 20 minutter på turen inn til sentrum.

Forøvrig kan det nevnes at sykkelfølget skapte en del kø nedover Kirkeveien i morgenrushet.