Når kronprinsen ankommer hippiefestivalen lørdag, vil han bli møtt av et show satt sammen av sin egen familie og venner. Etter hva Budstikka forstår, skal kronprinsessen selv og barna på scenen og opptre lørdag. Hva de skal opptre med er foreløpig uvisst.

– Underholdningen er en overraskelse for kronprins Haakon, derfor kan vi ikke gå ut med det, sier kommunikasjonssjef på Slottet, Marianne Hagen, til Budstikka.

LES OGSÅ: Serverer mat og drikke i servise fra loppis

Informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen røper imidlertid at det vil bli en liten konsertsekvens før gjestene og kronprinsen spiser middag.

Gir en artist hver

– Gjestene skal være ankommet Skaugum og sitte på plass i teltene før fire, for da kommer kronprinsen. Hvilke tidspunkt de ankommer Skaugum før dette, avhenger av størrelsen på teltene deres, sier Gjeruldsen.

Kronprinsen er kjent for å å være opptatt av musikk, og har i sin tid hørt på både metal og 90-tallsgrunsj. Musikken ved festivalen er en gave fra venner og gjester.

Budstikka erfarer at kronprinsparets vennegrupper har gått sammen om hver sin artist som de skal «vise frem» til kronprinsen. Artistene vil bli pakket opp på scenen en etter en som en gave til kronprinsen lørdag og søndag.

LES OGSÅ: Bli med inn i kronprinspartes hippifestival dagen før festen

Slottet har ikke tidligere villet gå ut med navn på artistene. Det har vært spekulasjoner rundt hvorvidt Coldplay er en av de store headlinerne. Dette har Marianne Hagen avkreftet overfor Budstikka.

– Hverken Coldplay eller Beatles kommer på lørdag, sier Hagen.

Hvorvidt det er ventet lokale artister til festivalen, vil slottet heller ikke gi informasjon om.

– Det kan vi ikke si noe om, sier Gjeruldsen.