Massiv støtte fra canadiske lesere

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Nyheten om at myndighetene ikke tillater Tandberg Eiendom å hente Maud-vraket får canadiske lesere til å reagere.

DEL

Tandberg Eiendom som eier Maud-vraket trenger eksporttillatelse for å berge det og bringe skuta til Norge.

Det er de canadiske myndighetenes avslag på en slik tillatelse, som får mange canadiske lesere til å reagere.

"Båten har ligget og råtnet hele denne tiden. Nå som eierne ønsker å hente den, har den plutselig verdi for oss. Patetisk." skriver en leser av The Globe and Mail, som er den nest største avisen i Canada.

"Hvorfor avslår myndighetene våre et ønske fra en vennlig nasjon som ønsker skipet tilbake? Maud tilhører nordmennene, og den ligger bare og råtner i Cambridge Bay, mens Norge har planer for den." skriver en annen. 

"Gi det tilbake! Det er deres stolte arv, ikke vår."

Slik fortsetter kommentarene som vitner om en massiv støtte til Tandberg Eiendom og Norges ønske om å hente Maud tilbake til Vollen.

- Interessant debatt

- Dette er både overraskende og interessant. Det er mye debatt. Støtten er helt entydig, og det er veldig gledelig, uttaler prosjektleder Jan Wangaard til Budstikka, og legger til at det samme er tilfellet i CBC's artikkel.

- Nå kjenner jeg ikke hvordan nettdebatten er generelt i Canada, men her kommer det frem godt formulerte og seriøse meninger, kommenterer Wangaard, som tidligere har lagt merke til at interessen faktisk er større i Canada enn i Norge.

Tandberg Eiendom har allerede levert en anke på avgjørelsen, og om tre måneder skal det være en slags høring der begge partene skal legge frem sine argumenter.

- Hvordan kan folkets meninger hjelpe dere i denne saken?

- Folkets røst er viktig i et demokratisk land. Og det er nyttig hvis de som behandler saken kan se at dette berører bredere enn bare fagmyndighetene

TEMASIDE: Maud

Artikkeltags