Mange hundre i Asker og Bærum betaler for å være utro

PROFILERER SEG SLIK: «Gjør livet levende, ha en affære», er slagordet til VictoriaMilan, en datingnettside for folk i faste forhold. SKJERMDUMP: VICTORIAMILAN.NO

PROFILERER SEG SLIK: «Gjør livet levende, ha en affære», er slagordet til VictoriaMilan, en datingnettside for folk i faste forhold. SKJERMDUMP: VICTORIAMILAN.NO

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Fornebu-bedrift har tjent millioner på utroskap.

DEL

«Jeg har vært gift i tre år og ønsker meg nå en flørt. Jeg kjenner ofte på at jeg mangler en elsker, og har utrolig lyst til å oppleve spenning igjen».

Dette står skrevet på en av brukerprofilene på nettstedet VictoriaMilan, som hevder å være Europas største datingside for folk i faste forhold.

Kvinnen bak profilen oppgir å være en 26 år gammel kvinne, gift og bosatt i Bærum.

Hun er slett ikke alene; en gjennomgang viser at medlemsregisteret til den kontroversielle nettsiden teller mange hundre brukere som hevder å være bosatt i Asker eller Bærum.

Over 100.000 brukere

Ifølge gründer og tidligere programdirektør i Radio Norge, Sigurd Vedal, har nettsiden over 100.000 registrerte brukere på landsbasis.

Ikke overraskende er majoriteten av medlemsmassen menn.

– Vi ser at utroskap skjer i de aldre der man oftest har vært i et lengre forhold, 25 pluss. Vi har 32 prosent kvinner og 68 prosent menn, men kvinneandelen er økende, fortalte nettgründeren til NA24 i februar.

LES OGSÅ: Derfor rakner samlivet

Firedoblet inntektene på ett år

Forretningsmodellen er simpel; adgang til å kommunisere med andre brukere koster deg 279 kroner i måneden. Skal vi tro regnskapstallene er mange villige til å bla opp for å bedra partneren sin.

Eierselskapet Digisec Media har nærmest firedoblet omsetningen sin fra 2010 til 2011. I fjor kunne utroskapsformidleren vise til inntekter på hele 19,3 millioner kroner.

– Folk er utro uansett

VictoriaMilan er blitt kritisert for å bidra til mer utroskap i befolkningen, med dertil hørende smerte og lidelse.

Budstikka har rettet en rekke henvendelser til administrerende direktør Sigurd Vedal de to siste dagene, uten å nå frem.

LES OGSÅ: Slik overvinner du utroskap

I et intervju med Dagbladet har imidlertid Vedal avvist kritikken.

– Jeg tror folk er utro uansett. Undersøkelser viser at det foregår utroskap i opp mot 70 prosent av alle lengre forhold. Folk vet bare ikke hvor utbredt det er, så når vi er tydelige blir det noen å skylde på, uttalte han den gang.

Psykolog: – Uheldig å oppfordre til utroskap

– Det er selvsagt uheldig å oppfordre til utroskap, når vi vet hvor mye problemer dette skaper. Når det er sagt er det en kjensgjerning at utroskap er utbredt i befolkningen. I så måte kan man si at selskapet strengt tatt ikke gjør annet enn å tjene penger på noe som skjer uansett, sier psykolog og samlivsekspert Peder Kjøs.

Bleiker-mannen har imidlertid vanskelig for å bli moralsk forarget av forretningsideen.

LES OGSÅ: Slik takler du kjærlighetssorgen

– Harry og ganske barnslig

– Jeg finner snarere nettstedet harry og ganske barnslig. De spiller så veldig på det pikante i det å ha en affære at det nesten blir parodisk, sier han.

Psykologen understreker at utroskap i de fleste tilfeller virker veldig ødeleggende på et forhold.

– Når en person er utro, retter vedkommende interessen og kraften ut av forholdet. Et velfungerende parforhold krever at partnerne er til stede og tar vare på det. Det er slett ikke alle forhold som fungerer like godt, men mange klarer allikevel å holde sammen. Det blir naturlig nok langt vanskeligere dersom en av partene er mer opptatt av å dekke over sidesprangene sine, sier han.

Les flere lokalnyheter

Artikkeltags