– Dette blir endelig vedtatt i slutten av mai, forteller Hans Andreas Limi. Hans står på annenplass på Akershus Frps liste til stortingsvalget.

– Om nødvendig må prosjektet gjennomføres med 100 prosent statlig finansiering, legger han til.

Limi har merket seg at Høyre ønsker å ta initiativ ovenfor regjeringen når det gjelder Fornebubanen.

Bortkastet

– Det opplever jeg som litt bortkastet når den rødgrønne regjeringen har sittet i åtte år uten å få til noen ting med T-bane til Fornebu. Det virker som Høyre forsøker å tåkelegge at de selv ikke har satt av penger til Fornebubanen. Dette blir derfor en utfordring til de andre borgerlige partiene. Hvis de følger etter Frp, kan vi få flertall for å gjennomføre Fornebubanen etter valget, mener han.

Hittil er det partiets representanter i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité som diskuterer seg i mellom.

Limi forteller at han har fått bekreftet av partiets fraksjonsleder i komiteen, Bård Hoksrud, at Fornebubanen kommer til å være med i partiets prioriteringer i Nasjonal Transportplan (NTP). Innstillingen om NTP skal behandles i Stortinget i juni, og Frps i stortingsgruppe i slutten av mai.

Bidrag fra grunneierne

Limi vil ikke garantere at Frp går inn for 100 prosent statlig finansiering av banen, all den tid opplegget forutsetter et bidrag fra grunneierne, og grunneierne har sagt seg villige til å spytte inn.

– Det er et dårlig forhandlingsmessig utgangspunkt å si at staten skal betale alt. Men det skal ikke stå på finansieringen når det gjelder Fornebubanen, understreker han.

Les flere lokalnyheter fra Fornebu og Snarøya her