Loppemarked fikk miljøpris

Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps fikk mandag Bærum Venstres Miljøpris. Foran fra venstre: Maria Aalerud Seim og Fredrikke Preus. Bak fra venstre: Nestleder i loppekomitéen hos vinnerloppemarkedet, Frode Seim, leder i Bærum Venstre Gudbrand Teigen, Mette Kaaby og nestleder i Bærum Venstre, Hulda Tronstad Nydal.

Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps fikk mandag Bærum Venstres Miljøpris. Foran fra venstre: Maria Aalerud Seim og Fredrikke Preus. Bak fra venstre: Nestleder i loppekomitéen hos vinnerloppemarkedet, Frode Seim, leder i Bærum Venstre Gudbrand Teigen, Mette Kaaby og nestleder i Bærum Venstre, Hulda Tronstad Nydal. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Bærum Venstres miljøpris ble mandag delt ut i Bakgården i Sandvika.

DEL

Bærum Venstre bestemte seg i år for å gi et vårlig loppemarked årets miljøpris. Det måtte imidlertid en spennende avstemning til for å kåre vinneren.

– Med 5.000 kroner ville det ikke blitt så mange penger på hvert loppemarked hvis vi skulle gitt til alle. Derfor valgte vi å foreta en avstemning, forteller nestleder i Bærum Venstre, Hulda Tronstad Nydal.

Rundt 900 stemmer kom inn på de rundt 15 loppemarkedene som var med i avstemningen. Vinneren ble Høvik, Blommenholm og Løkeberg skolekorps med 20 prosent av stemmene.

– Utgangspunktet er at loppemarkeder gjør en veldig viktig oppgave med å ta vare på ressurser og får folk til å se verdien i det som for mange er skrot. De er med på å ta vare på avfallet, noe som er viktig for miljøet, sier Tronstad Nydal.

LES OGSÅ: Kamp om plassene da startskuddet for loppesesongen gikk
 

Nytt instrument

Nestleder i loppekomitéen i det seirende loppemarkedet, Frode Seim, er selvfølgelig strålende fornøyd med å bli satt pris på med 5.000 kroner.

– Da kan vi kjøpe en ny klarinett eller trompet, smiler han.

Han forteller at det ikke er mange år siden skolekorpset kun talte litt over 30 medlemmer. I dag er de over 100.
 

Våropprydning

Med to loppemarkeder i året, ett om våren og ett om høsten, genereres nødvendige inntekter for å holde skolekorpset i gang. Etter vårens loppemarked ble de sittende igjen med 430.000-440.000 kroner.

– Vi samler inn mangefoldige tonn av det folk ikke vil ha lenger. Når loppemarkedet er over, kaster vi 10-12 tonn med sotert søppel his Isi. Så vi gjør en stor våropprydning, sier Seim som selvfølgelig er kjempefornøyd med miljøprisen.

Allerede til helgen setter kropset kursen mot Kristiansand der de skal spille i Kardemomme By i dyreparken.

Les flere nyheter.

Artikkeltags