Likestillingsheder for hoppjenter

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Jardar hoppteam stakk av med Akershus fylkeskommunes likestillingspris - og kvitterte med å love å få flere jenter i hoppbakkene.

DEL

Likestillingsprisen tok nok en gang turen til vestregionen av Akershus. For to år siden var det Hval gård barnehage i Asker som fikk prisen for prosjektet "Menn i Barnehage". I 2004 var det jenter i hoppbakken som ble belønnet.

- Allerede for fem år siden startet Jardar arbeidet for å få med jentene i hoppbakken. Da ble det første jenterennet arrangert - med én deltager. Jardar hoppteam arrangerer nå de største rene jenterenn i landet, uttalte fylkesordfører Hildur Horn Øien ved prisoverrekkelsen.

- Skihopping for jenter er et tidsaktuelt tema, og Jardar hoppteams systematiske arbeid fortjener en påskjønnelse, sa fylkesordføreren.

16 år gamle Live Frisak, som allerede har hoppet 82 meter, representerte hoppjentene ved prisoverrekkelsen. Med seg hadde hun Elisabeth Waage Boye, som bidro til å starte jentegruppen, Sveinar Kildal, leder av jentegruppen, og Arne Lang, som er leder av hoppteamet.

- Det er bra at likestillingsprisen er gått til idrett; det vil stimulere til flere jenter inn idretten, og at jentene flytter grenser og tør å satse, sa Sveinar Kildal etter prisoverrekkelsen.

Artikkeltags