– Lettelsen var stor da vi kom med gutten på armen

LEVERTE TIL BARNEHAGEN: Lilly Arvesen og Daniel Granlien fikk levert 2-åringen til barnehagen, etter at han hadde forvillet seg ut av porten.

LEVERTE TIL BARNEHAGEN: Lilly Arvesen og Daniel Granlien fikk levert 2-åringen til barnehagen, etter at han hadde forvillet seg ut av porten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Lilly Arvesen og Daniel Granlien ved Asker brannstasjon fikk brakt 2-åring tilbake til barnehagen.

DEL

– Det kom en veldig hyggelig, men bekymret mann hit til brannstasjonen med en liten og blid gutt på armen. Mannen fortalte han hadde funnet barnet som gikk for seg selv på parkeringsplassen på andre siden av Røykenveien. Barnet bare smilte og lo, forteller Lilly Arvesen ved Asker brannstasjon.

Torsdag formiddag forsvant en 2-åring ut gjennom en åpen port i Risenga barnehage. Ved 9.45-tiden torsdag oppdaget Lars Torgersen en liten gutt som vandret rundt alene på parkeringsplassen utenfor Kolberg Caspari, like ved den sterkt trafikkerte Røykenveien i Asker.

– Gutten gikk alene rundt på parkeringsplassen vis-à-vis brannstasjonen, rett ved den trafikkerte Røykenveien. Noen andre voksne kunne jeg ikke se, så jeg plukket han opp, forteller Lars Torgersen.

LES OGSÅ: – Alltid bekymringsfullt når barn blir borte

– Så ingen voksne

Torgersen var redd for at guttungen, som ikke kunne snakke, skulle forville seg ut i veien.

– Gutten kunne ikke gjøre rede for seg, så da jeg ikke kunne se andre voksne i området, tok jeg han med over til brannstasjonen og leverte han i brannvakten der, sier Torgersen som mener at det var meget uforsvarlig å la en liten gutt gå alene på det området.

Lilly Arvesen og kollega Daniel Granlien på Asker brannstasjon kjenner til Risenga barnehage på andre siden av Røykenveien og tok turen over dit med 2-åringen.

– Der møtte vi ansatte i porten som ble veldig glade da vi kom med gutten. De ansatte hadde akkurat oppdaget at porten ikke var forsvarlig lukket og var meget bekymret. Lettelsen var stor da vi kom med gutten på armen, sier Arvesen.

LES OGSÅ: Leon (4) på to km lang tur alene med sparkesykkel

– En glipp

– Gutten skulle ikke ha kommet seg ut av porten, det har vært en glipp og slikt skal ikke skje, det beklager jeg, sier styrer i barnehagen, Therese Holter.

– Trolig er det noen som har glemt å lukke porten til barnehagen. Barnet har smettet ut og gått ut på parkeringsplassen hvor han ble plukket opp. Reglene sier at porten alltid skal være lukket, men noen har glemt å gjøre det, sier Holter til Budstikka.

LES OGSÅ: Barnehageleder vedgår rutinesvikt

Barnehagen har felles parkering med Kolberg Caspari, hvor gutten ble funnet av Lars Torgersen.

Holter hevder at alle rutiner ved forsvinning ble fulgt da de oppdaget at 2-åringen ikke var i barnehagen.

– Vi mener at han ikke var borte i mer enn fem minutter før brannvesenet kom med han. Vi var klar over at han var borte, og personalet var på vei til å varsle meg. I etterkant har vi informert alle foreldre om hendelsen. Guttens mor har tatt dette veldig pent, sier Holter, som ikke var til stede i barnehagen da gutten forsvant.

Les flere nyheter her

Politiet ikke varslet

Politiet i Asker og Bærum ble kjent med forsvinningen fra barnehagen torsdag formiddag. Men det var ikke barnehagen som varslet om forsvinningen:

– Vi fikk beskjed fra brannvesenet om at de hadde tatt hånd om en liten gutt og at han var blitt levert i barnehagen, så vi ble aldri involvert i denne saken, forteller operasjonsleder Jørgen Jacobsen ved Asker og Bærum politidistrikt.

Jacobsen oppfordrer barnehager til å melde fra til politiet om forsvinninger så snart de oppdager det.

Artikkeltags