Kort etter Stabæks siste hjemmekamp i 2011-sesongen, kjørte anleggsmaskiner inn og tok kunstgresset ut fra arenaen på Fornebu.
Rullene med kunstgress ble fraktet til Nesodden, der en hard, humpete og hullete grusbane skulle bli til et kunstgresseldorado.

Ikke brukt på halvannet år

Nesodden kommune og Nesodden IF trodde de hadde gjort et kjempekupp da de sikret seg kunstgresset for om lag 400.000 kroner.
Men en anslått prislapp på 4–5 millioner kroner for graving, drenering, grøfting og andre arbeider for å gjøre Nesoddbanen klar for kunstgress, har gjort at rullene halvannet år senere fortsatt ligger dynget sammen ved siden av grusbanen.

LES OGSÅ: Stabæk dropper håpet om Telenor Arena

– Best å gi bort

Og der blir kunstgresset etter alt å dømme liggende minst en ny høst, vinter og vår i påvente av at politikerne på Nesodden finner penger til å rulle det ut. Da saken nylig ble behandlet i Nesodden formannskap, sa KrFs Henning Korsmoe at det beste vil være å gi kunstgresset bort.
– Da taper vi ikke penger på det. Ildsjeler tok initiativ uten å tenke hva dette betyr økonomisk, sa Korsmoe ifølge Akershus Amtstidende.

LES OGSÅ: Røkke gir full støtte til Arenaeier Ulrichsen

Kan bli stykket opp

Varaordfører Kjell Gudmundsen (H) advarte ifølge avisen mot å snakke nedsettende om hvordan gresset fant veien fra Fornebu til Nesodden. Han fremmet forslag om å vurdere om det finnes penger i budsjett og handlingsplan for Nesodden for 2014. Dette forslaget ble enstemmig vedtatt.
Akershus Amtstidende skriver at dersom kunstgresset ikke blir brukt på Nesoddbanen, kan det fordeles på flere mindre baner i Nesodden kommune.
Går heller ikke det, er alternativet at gresset selges eller gis bort.

LES OGSÅ: Politikerne er tause om hva kunstgress-vedtaket betyr

Eller kastes?

Og faktisk kan saken ende med at Nesodden må betale en halv million kroner for å kaste kunstgresset hvis hverken kommunen selv eller noen andre vil ha det.
Dersom politikerne ikke finner penger til å rulle ut kunstgresset, vil det koste anslagsvis 500.000 kroner å kaste det, skriver Akershus Amtstidende.