Det er ved kronprinsparets hytte på Dvergsøya, som de leier av Kristiansand kommune, som er gjenstand for bryggedebatten.

Del på Facebook


Ifølge Aftenposten fikk kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit innvilget søknad om dispensasjon til å bygge ny brygge ved landstedet Vogs villa på Dvergsøya utenfor Kristiansand. Men kommunen var ikke bare i det gavemilde hjørnet med dispensasjonen til å bygge brygge. Sørlandets hovedstad tok like godt hele regningen på 100.000 kroner som det kostet å bygge bryggen.
– Jeg kan bekrefte at den nye bryggen er ferdig, og at det er kommunen som har utført arbeidene. Utgiftene belastes leietagerne gjennom husleien de allerede betaler, sier Per-Kristian Nygård, eiendomsforvalter i Kristiansand kommune til Aftenposten.
– Så kronprinsparet må ikke betale for den nye bryggen de selv har søkt om å få bygge?
– Nei, sier Nygård ifølge Aftenposten.

Horribelt

Denne avtalen har fått lokalpolitikere i Kristiansand til å se rødt.
– Den opplysningen er kort og godt horribel og ikke til å tro, sier Hans Petter Horve, bystyrerepresentant i Miljøpartiet De Grønne til Aftenposten.


Han er lite fornøyd med at kommunens penger brukes på kongefamilien på denne måten.
– Jeg reagerer veldig sterkt på at skattebetalernes penger skal brukes på denne måte. Kanskje 100.000 kroner er lite penger for noen, men ikke for Kristiansand kommune, sier Horve.

Hva mener du? Si din mening


Kronprinsparet betaler 170.000 kroner i leie til Kristiansand kommune for eiendommen. Avtalen strekker seg over fem år.
Slottet kommentere saken følgende:
– Jeg henviser til kommunens svar om at utgiftene dekkes inn gjennom avtalt husleie, sier Marianne Hagen, kommunikasjonssjef ved Slottet.