Kriseteamet skal evaluere seg selv

LEDER KRISETEAMET: Kristin Nilsen er leder for kriseteamet i Bærum kommune som bistår brannofrene på Rykkinn. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE

LEDER KRISETEAMET: Kristin Nilsen er leder for kriseteamet i Bærum kommune som bistår brannofrene på Rykkinn. FOTO: RICHARD SVEAAS DALE

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Lederen av kriseteamet i Bærum kommune, Kristin Nilsen, har forståelse for at noen av de berørte etter Rykkinn-brannen lørdag mener de ikke fikk den oppfølgingen de trengte.

DEL

Etter at seks boenheter brant ned til grunnen lørdag morgen på Rykkinn og resulterte i at totalt 18 personer ble husløse, har kriseteamet i Bærum kommune vært på banen for å bistå i den vanskelige situasjonen.

En drøy time etter at brannen ble meldt inn tidlig lørdag morgen, ble kriseteamet varslet. Alle de berørte ble samlet på legevakten de første timene og fem personer fra kriseteamet var tilstede. Kriseteamet tok også initiativ til at det ble holdt et informasjonsmøte dagen etter. I tillegg har kriseteamet bistått så godt de kan med å hjelpe familiene med å få hjulene i gang igjen.

En av de berørte familiene har gitt uttrykk for skuffelse over oppfølgingen fra kommunen, og pekte blant annet på at det hovedsaklig ble fokusert på de psykiske reaksjonene, og ikke alle de praktiske problemene brannen førte med seg.

– Jeg har forståelse for at det er inntrykket. Vi har nok fokusert mye på det psykiske de første dagene, og vi kan derfor kjenne oss igjen i det som blir sagt. Samtidig har kriseteamet fra første stund hatt tilbud om midlertidig bosted, etterspurt familiens kontakt med forsikringselskaper og gitt praktisk informasjon og veiledning. De to første dagene har nok noen etterlyst mer hjelp til det praktiske, mens andre har vært fornøyde med og gitt ros til den hjelpen de har fått, sier fungerende leder for Bærum kommunes kriseteam, Kristin Nilsen.

Hun tar kritikken på alvor og sier det vil bli foretatt en evaluering i ettertid.

– Vi er lydhøre for denne familien som har kritisert oppfølgingen. Vi skal se på hvordan vi har løst dette, sier Nilsen.

LES OGSÅ: Politiet prioriterer avhør fremfor undersøkelser på branntomten
 

Vanskelig situasjon

Kriseteamet vil fortsette å følge opp de seks familiene som nå står uten bolig og bistå med hjelp.

– Det vi har signalisert er at familiene må kontakte sine forsikringsselskap og opprette en dialog. Familiene er nå i ferd med å få tilbakemelding fra forsikringsselskapene og vi vil bistå aktivt med oppfølging fra kontaktperson i kriseteamet, blant annet gjennom koordinering og hjelp til det praktiske. Det er et mål for oss at familiene skal oppleve at kommunen fungerer som et sikkerhetsnett i denne situasjonen, forteller Nilsen som sier at alle nå er sikret tak over hodet gjennom påsken.

Artikkeltags