Krabat hedret med gjev pris

: Bak fra venstre: Lillian Sofie Eng som ble priset med hederlig omtale, så de Krabat-ansatte Kristine Westby, Andreas Langdalen Sørensen og Anne Wold Asker, ordfører Lene Conradi og juryleder Anne Chr. Holt. Foran: Kim Alexander Aulie og adm.dir. Tom-Arne Solhaug i Krabat – som viser noen av hjelpemidlene.

: Bak fra venstre: Lillian Sofie Eng som ble priset med hederlig omtale, så de Krabat-ansatte Kristine Westby, Andreas Langdalen Sørensen og Anne Wold Asker, ordfører Lene Conradi og juryleder Anne Chr. Holt. Foran: Kim Alexander Aulie og adm.dir. Tom-Arne Solhaug i Krabat – som viser noen av hjelpemidlene. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Krabat ble hedret med tilgjengelighetsprisen i Asker. Firmaet lager møbler og hjelpemidler for barn med nedsatt bevegelighet.

DEL

Hvalstad-firmaet Krabat har foreløpig utviklet fire sentrale produkter: et krabbehjelpemiddel, en barnestol, en rullestol og et flyteelement. Alle legger til rette for mestring og fremgang for barna.

– For at barnet skal oppleve dette, må produktene være morsomme, aktiviserende og interessante å bruke, er filosofien Krabat bruker. Og de lykkes.

Krabat har formulert en visjon – «stolt av å være annerledes» – som ledetråd i arbeidet.

– Alle barn fortjener å bi tatt på alvor og skal kunne være stolte av seg selv, legger adm.dir. Tom-Arne Solhaug til.

Medvirker til stolthet

Juryen for tilgjengelighetsprisen i Asker slår fast at «gode hjelpemidler som åpner for en hverdag i fellesskap med andre barn, som legger til rette for mestring og fremgang, som oppleves morsomme, aktiviserende og motiverende å bruke og gjerne også vekker beundring og interesse hos andre, kan medvirke til en god og naturlig stolthet hos barnet som bruker slike. Prisvinneren har lyktes i å utvikle nettopp disse hjelpemidlene.»

LES OGSÅ: Designhonnør til lokale bedrifter

Krabat ble startet i 2006. Firmaet utvikler, produserer og markedsfører tekniske hjelpemidler av høy kvalitet for barn og unge. Målet var produkter som skulle være innovative, ergonomisk tilpassede, brukervennlige og ikke minst flotte å se på.

Det siste har ført til flere norske og internasjonale designpriser. Barnestolen Krabat Jockey står f.eks. i den permanente samlingen til Museum of Modern Art i New York fra 2010.

Bryter barrierer

– Designuttrykk og utforming er med på å bryte ned barrierer. Et morsomt produkt bidrar til at andre barn i barnehage eller skole blir nysgjerrige og får lyst til å prøve å leke med produktet, de også. Flott design og topp funksjon er en sikker kombinasjon, skriver juryen.

– Med årets Tilgjengelighetspris ønsker vi å hedre denne Asker-bedriften for sitt arbeid for å gi barn og unge med nedsatt funksjonsevne både stolthet og bedre muligheter til å kunne delta i lek og mestre andre aktiviteter. Krabat berømmes for å tenke funksjon og for å kunne gjøre hjelpemidlene enkle og praktiske i bruk. Det gjør det lettere for familier å kunne ta med seg nødvendige hjelpemidler når man skal utenfor hjemmet.

Ordfører Lene Conradi delte ut prisen.

– Det er hyggelig å synliggjøre noen av Askers fyrtårn med slike priser, synes hun.

Les flere lokalnyheter fra Hvalstad

Artikkeltags