Hva mener du? Si din mening nederst i saken!

Leserne har de siste to ukene vært flittige med å rapportere om hull på veiene i Asker og Bærum. Budstikka skrev i forbindelse med første artikkel at vi skulle overlevere kartet med punktene til kommunen, slik at de kan se hvor leserne mener det bør brukes av asfaltpenger.

Kommunens folk har imidlertid ikke vært like ivrige på å få se kartet.

– Vi kan ikke forholde oss til et kart som Budstikka har laget for leserne. Det ville være for tidkrevende å sitte og lete på et slikt kart, og vi ser ikke helt den store verdien i det. Dette har vi heller ikke ressurser til, sier overingeniør Kurt Bøystad i Bærum kommune, og får støtte fra sin kollega i nabokommunen.

– Da hadde det blitt komplisert, supplerer ingeniør Odd Stefferud ved vei og trafikk i Asker kommune.

LES OGSÅ: Her er lesernes verstingveier

Kartlegger om høsten

I Bærum starter arbeidet med å kartlegge hullene om høsten.

– Vi kjører gjennom mesteparten av veinettet hver høst og skaderegistrerer. Basert på det lager vi en liste som danner grunnlaget for lappearbeidet, sier Bøystad.

I løpet av vinteren dukker det som regel opp nye hull.

– Vi har et lag som kjører rundt kontinuerlig, og som prøver å fange opp det som har kommet i løpet av vinteren. Vi sjekker også nettsiden fiksgatami.no, og får i tillegg meldinger direkte fra beboere, fortsetter han.

LES OGSÅ: Kraftig NAF-kritikk av veivedlikeholdet

Ønsker tips

I Asker jobbes det også kontinuerlig med å lappe veihull. Men det er først i mai at kommunen går systematisk til verks med arbeidet.

– Vi har tatt det verste, men det dukker stadig vekk opp nye hull. Når vi er ferdige med vårfeiingen, vil vi gå mer systematisk til verks. Vi starter på Nesøya og tar det systematisk derfra, avslutter Stefferud.

Selv om Asker og Bærum kommune setter pris på tips fra publikum, står altså ikke Budstikkas kart, med lesernes egne innrapporteringer, på prioriteringslisten.

– Vi får mange viktige meldinger fra beboere og trafikanter, og er i startfasen med å lage et meldesystem. I mellomtiden oppfordrer vi publikum til å bruke fiksgatami.no, avslutter Bøystad.

LES OGSÅ: Distriktets dårligste vei er endelig blitt bra