Kjendiskjole-galla på Fornebu

DONATORER: Jasmin og Pia Haraldsen fra Snarøya trengte ikke reise så langt for å følge med på sine bidrag til Kjole for skole.

DONATORER: Jasmin og Pia Haraldsen fra Snarøya trengte ikke reise så langt for å følge med på sine bidrag til Kjole for skole. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

De skulle være brukt, men noen av kjendiskjolene på catwalken på Fornebu mandag hadde fortsatt prislappen på.

DEL

Omtrent 50 kvinner hadde funnet veien til Hewlett Packards lokaler på Fornebu mandag kveld, til prosjektet «Kjole for skole». Dette er Twitter-fenomenet som har fått kvinner i alle aldre og fasonger til å gi bort sine nest fineste kjoler til inntekt for et skoleinternat for utsatte jenter i Kenya.

BILDESERIE: Se kjendiskjole-gallaen

Glade donatorer

Blant de 50 var mange kommet for å by og andre for å se hvor mye gavekjolen kunne bidra med til det gode formålet.

– Det er klart man må bidra når man blir spurt, sier Pia Haraldsen fra Snarøya, nå ikke lenger innehaver av en elegant, trang, sort aftenkjole.

LES OGSÅ: Sjeldent raust og stilig kjolesalg

Gjenbruk

– Vi er da tilhengere av gjenbruk, og i tillegg går dette til en god sak, forsikrer mor Jasmin Haraldsen, elegant kledd i sort og garantert brukt, og en solgul, elastisk sommerkjole fattigere.

Prosjektet har fått en enorm oppslutning med bidrag fra prinsesse Ingrid Alexandra, Vår Staude, Kristin Halvorsen, Kathrine Moholt, Mia Gundersen og over 300 andre norske kvinner.

Det var kjendisenes kjoler som ble vist på Fornebu mandag.

– Ernas kjole mer verdt

– Hva innbringer kjolene deres?

– Det vet vi ikke, men Erna Solbergs kjole burde ha blitt verdt litt mer de siste dagene, sier tidligere stuntreporter Pia Haraldsen.

Følelsesladet

Før de frivillige mannekengene viste de 50 ypperste kjendiskjolene holdt lederen av Cigiit Manyatta, Elisabeth Reck, et følelsesladet foredrag om forholdene for de unge jentene som skal få internatskole, vel å merke dersom «Kjole for skole» når sitt mål på 2,5 millioner kroner.

Arrangørene opplyste at resultatet av auksjonen trolig ikke blir klart før utpå tirsdagen.

Artikkeltags