Katter dumpet i plastkasse på parkeringsplass

FUNNET: Disse to kattene ble funnet i en lukket plastboks, på boksen lå den en lapp fra «matmor» hvor det blant annet står: «Må pga. av krise gi de fra meg ... FOTO: PRIVAT

FUNNET: Disse to kattene ble funnet i en lukket plastboks, på boksen lå den en lapp fra «matmor» hvor det blant annet står: «Må pga. av krise gi de fra meg ... FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fire gutter fant to små og syke katter i en lukket plastkasse med steiner på lokket.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no – bestill abonnement her

Kattene ble funnet torsdag ettermiddag av Sebastian, Jacob, Marius og Rebwar på en parkeringsplass ved Bærums Verk.


– Lillebroren min og vennene hans så kassen med lappen på parkeringsplassen på Gullhaug. Oppi var det to små katter som var ganske pjuskete og veldig redde. Guttene løp og hentet meg da de så hva som var i kassen, forteller Agnes Linnea Gärtner Davidsen (16) til Budstikka.

LES OGSÅ:

På kassen var det plassert en håndskrevet lapp med en litt fortvilet melding fra katteeieren.

Her er lappen fra matmor

«HALLO!
VÆR FORSIKTIG NÅR DU ÅPNER!
To katter, søstre på 2 år, ikke ¿sterilisert eller chippet.
Må pga. av krise gi de fra meg og nå hadde jeg ikke noe annet valg enn å håpe noen der ute er bedre menneske enn meg og kan passe på de, eller ringe dyrebeskyttelsen og si de har funnet dem.
Kjærlige og herlige katter!
Husrene og biter/klorer ikke».

Agnes og broren Marius tok med kattene hjem og plasserte dem på badet.

– De var tydelig redde og hadde det vondt, jeg tror ikke kattene var tatt godt vare på. De hadde det ikke bra. Det er trist at eieren ikke har kontaktet dyrebeskyttelsen eller andre som kunne tatt vare på dem, sier Agnes.

– Jeg har forståelse for at ikke alle kan ha dyr og ta vare på dem, men da må de sørge for å få hjelp slik at andre kan passe dem, mener hun.

Agnes tok kontakt med Dyrebeskyttelsen som igjen skaffet en fosterfamilie i Oslo som tok imot kattene. Her blir de tatt godt vare på nå. Dyrebeskyttelsen har flere fosterfamilier som stiller opp for katter når de er uten matmor.

Politianmeldelse

– Dette er katastrofalt, folk kan ikke behandle katter på den måten. Det er ikke første gang jeg opplever noe slikt og det er like ille hver gang, sier nestleder Siri Hall i Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn.

– Denne saken vil bli politianmeldt, det er ikke lov å behandle dyr på denne måten. Denne saken er rystende, sier styreleder i Dyrebeskyttelsen Oslo & Omegn, Sølvi Frøland Svoren.

Frøland Svoren sier det er veldig viktig at folk som ikke klarer å ta vare på dyrene sine tar kontakt med dyrebeskyttelsen slik at de kan hjelpe til.

– Vi blir fortvilet og opprørt over slike saker.

Artikkeltags