– Det er en heltidsengasjement å gjøre det beste vi kan for bæringer. Jeg trives med det, selv om turene i skog og mark har blitt færre og skiturene uteblir. Det er jo et privilegium å få lov til å være folkevalgt i Bærum kommune, sier Reinsfelt.

Gymnastiden

Hans samfunnsengasjement kom klart til syne i gymnastiden. Som leder av gymnassamfunnet og redaktør av skoleavisen Gjallarhornet. Hans politiske karriere startet som kretsleder i Grav Høyre, deretter som medlem av Bærum kommunestyre fra 1976 og som medlem av Bærum formannskap fra 1978. Som ordfører i Bærum inviterte han i 1999 til valg av ungdommens kommunestyre.

– Før i tiden holdt mange seg bakerst i skoleklassen, mens i dag sloss elevene om å komme frem til tavlen. Blyghet og sjenanse i forsamlinger er heldigvis ikke særlig fremtredende hos unge mennesker, sier Reinsfelt som har satt sine spor i Bærum, spesielt med sitt engasjement i omsorgen for dem som trenger det.

– Den viktigste jobben

– Det har vært alt fra den sosiale siden av livet til de mer hårde og konkrete. Det har vært utfordrende og spennende, med mange opplevelser på veien. Både Vivil, Dissimilis og tilrettelagte bedrifter har blitt noe av Bærums varemerke.

– Men det var eldreomsorgen som ble mitt viktigste anliggende da jeg ble ordfører. Den gang var det omtrent 150 personer som sto i kø for sykehjemsplass. Forslaget i budsjettet var å stabilisere køen, men kommunestyret sluttet seg til at målet måtte være å fjerne køen.

– Rett til enerom på institusjonene har jeg ivret for, jeg har oppfordret alle partier til å samarbeide om omsorgen, og når jeg slutter, og med stor sannsynlighet etterfølges av Lisbeth Hammer Krog, er jeg sikker på at hun viderefører den samme linjen som har vært ført siden 1992, påpeker Reinsfelt.

70-årsdagen skal feires med markering og åpent Rådhus den 31. august, men på selve dagen er jubilanten bortreist.

Les mer i Budstikkas papirutgave tirsdag:

  • 27 år for Natos Nordkommando
  • Kjeft av rektor da han inviterte Anders Lange
  • Minnene fra OL i 1952

Se Bare Egils sang og musikkvideo om Odd Reinsfelt: