Islamist (25) fra Bærum drept i Syria

Av , og
Artikkelen er over 4 år gammel

Den kjente islamisten Egzon Avdyli er drept i kamper i Syria. 25-åringen er opprinnelig fra Bærum. Onsdag kveld melder Dagbladet at også en 28-åring fra Bærum skal være drept.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Familien til en 25 år gamle islamisten fra Bærum bekrefter dødsfallet overfor ABC Nyheter. Også den syriske organisasjonen Ishan bekrefter at nordmannen er drept i kamp, melder ABC Nyheter.

Jon Christian Elden var forsvarer for Avdyli da han sto tiltalt og senere ble frifunnet for ran for noen år siden. Elden bisto han også i den påfølgende erstatningssaken:

– Jeg har vært kjent med at min klient fra den gang har reist til Syria for å slutte seg til Røde Halvmåne. Hva han deretter har gjort eller hvem han eventuelt har sluttet seg til, vet jeg ikke og det hadde ikke vært naturlig at jeg hadde visst det heller, sier Elden til Budstikka.

Budstikka har etter at dødsbudskapet ble kjent vært i kontakt med representanter for familien, som bor i Dønski-området i Bærum. De ønsker imidlertid ikke å kommentere saken ytterligere.

Onsdag kveld melder Dagbladet at enda en nordmann skal være drept i kamper i Syria. Vedkommende, en 28-åring, skal også være fra Bærum.

Var talsperson for islamistisk gruppe

Avdyli skal ha reist til Syria for rundt tre måneder siden. Han skal ha deltatt aktivt i stridigheter i det borgerkrigsrammede landet. Mannen skal tidligere ha fungert som talsperson for den islamistiske gruppen Profetens Ummah, noe han også er blitt titulert som.

25-åringen er norsk-albansk, og det var albanske medier som først meldte om hendelsen. Norske medier som har vært i kontakt med PST og UD, har ikke fått bekreftet dødsfallet derfra.

Artikkeltags