Høstens to første loppemarkeder i Bærum ble avholdt i helgen. Både på Jar skole og Lesterud skole kjempet folk om å sikre seg de beste godbitene.

I Lommedalen var det stort sett trangt om plassen, spesielt søndag.

– Vi er veldig fornøyd og har nesten satt besøksrekord med 3-400 i timen søndag. Vi endte på det nest beste resultatet noensinne med rundt 330.000 kroner, forteller en glad loppegeneral Herman Røvde i Lommedalen skolekorps.

– Det sikrer driften av korpset ihvertfall et halvt år fremover, legger han til.

Færre lopper

Jar strykeorkester fikk også inn en pen sum etter lørdagens bruktmarked. Totalt havnet inntektene på rundt 150.000 kroner.

– Kanskje litt lavere enn vi hadde håpet, men likevel rundt 100 kroner høyere per arbeider siden vi har blitt vesentlig færre det siste året, forteller loppegeneral Inger-Lise Balk.

Hun forteller om et jevnt tilsig av folk, selv om de hadde færre lopper enn tidligere år når de hadde flere medlemmer i orkesteret.

– Men vi var greit bemannet i forhold til loppene. Jeg tror de som kom, slapp å stå mye i kø, sier Balk.

Kildesorterer

I timene etter at loppemarkedet på Lesterud stengte klokken 15 i går, gjaldt det å få ryddet og sortert alt skrotet som ikke fikk nye eiere.

– Vi sitter igjen med flere tonn søppel og skrot etter et slikt loppemarked. Men Bærum kommune åpner Isi for oss søndag kveld slik at vi kan kildesortere alt avfallet selv. Dermed gjør vi også en god miljømessig jobb, forteller Røvde.

Les flere nyheter fra Budstikka.