Forfatteren fra Lommedalen mottok bokbloggerprisen under Oslo bokfestival lørdag.

Lillegravens diktsamling vant åpen klasse, mens Agnes Ravatn vant prisen for årets roman med «Fugletribunalet».

– Det var ordentlig høy gåsehudfaktor da jeg fikk prisen og så alle disse fine, vanlige leserne som har stemt meg frem. Man hører ofte at bokbloggerne bare leser underholdningslitteratur. Det går de åpenbart ikke, sier Ruth Lillegraven.

Dette er ikke første gang Lillegraven får pris for diktsamlingen sin. Hun har tidligere innkassert Brageprisen 2013 for «Urd».

LES OGSÅ: Hun tiet om skrekkopplevelsen i 21 år. Så brast det for Berit.

– Skrev historie

Lommedalsforfatteren vant prisen i skarp konkurranse med Lisa Aiatos «Fugl» og Siri Pettersens «Odinsbarn».

Under tildelingen lørdag oppsummerte en av initiativtagerne bak prisen at Lillegraven har skrevet seg inn i norsk bokblogghistorie.

– Dikt er ellers ikke overrepresentert på norske bokblogger, men bokbloggere vegrer seg nok mer for å skrive om dikt enn for å lese dem. For Ruth Lillegraven har vunnet den ene bokbloggeren etter den andre, og det har hun gjort like stillferdig og solid som karakteren hennes Seselja går gjennom livet, sa Line Tidemann da prisen ble delt ut.

Delt ut for første gang

Lillegraven er imponert over hvor høyt nivå det er på bokbloggernes omtaler. Flere ganger har hun opplevd at leserne har sett og oppfattet ting i diktene som hun selv ikke hadde tenkt på.

– Det er et flott kompliment at mange som vanligvis ikke leser så mange dikt, leser mine. Det er veldig fint å kunne være en døråpner til poesien for folk, sier Lillegraven, som er ekstra begeistret over at begge prisvinnerne skriver på nynorsk.

Dette er første gang bokbloggerprisen er delt ut. Den er nominert og stemt frem av norske bokbloggere. Prisen går til norske forfattere, og tanken er å skape et større engasjement for norsk litteratur blant bloggere.

Tanken er at bokbloggerprisen skal bli en årviss affære.