Hoppet fra 45 meter høy bro

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

To Asker-menn i 20-årene hoppet fra den 45 meter høye Breiviksbrua i Porsgrunn. De overlevde fallet i sjøen. Politiet vurderer strafferettslig reaksjon.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

– Det ble fortalt til oss at den ene landet på ryggen, og det var uvisst om han kom seg opp igjen, men etter en stund ble han sett i vannflaten, sier operasjonsleder Aadne Røilid i Telemark politidistrikt til NRK.

Klokken 17.48 onsdag ettermiddag fikk politiet melding om at to personer hadde hoppet fra Breviksbrua. Politiet iverksatte full redningsaksjon, og det ble kalt ut dykkere, redningsbåt og ambulanse. Det var to kamerater av dem, som lå i båt under brua, som fikk dem i land. Luftambulansen ble sendt til stedet.

– Det vil bli vurdert om hoppingen fra Breviksbrua skal få en straffemessig reaksjon, opplyser Røilid til NRK.

Frivillig hopping

Senere onsdag kveld opplyser Telemarksavisa om at mannen som falt på ryggen etter hvert kom til bevissthet og ble fraktet av luftambulansen til Sykehuset Telemark i Skien før han ble fløyet videre til Oslo universitetssykehus på Ullevål.

Han har pådratt seg alvorlige skader og tilstanden onsdag kveld er uavklart, ifølge Telemarksavisa.

Den andre mannenble fraktet til sykehuset i Skien med vanlig ambulanse med smerter i beina. Han hadde kun fått pådratt seg lettere skader. Begge to var født i 1984.

– Det er ikke snakk om noe selvmordshopping. De hoppet trolig for å gjøre et karstykke, sier Røilid, og kan ikke forstå hvordan noen kan finne på å hoppe fra slike høyder, sier Røilid til Varden.

– Alle bør vite at det er livsfarlig å gjøre, og det er helt unødvendig å utsette seg selv for en slik risiko. Det er utrolig uansvarlig både i forhold til bruk av nødetatenes ressurser, og med tanke på familien, sier Røilid.

Et stunt

Atle Tangen som bor under Breviksbrua og meldte fra om hoppingen, har ifølge NRK inntrykk av at hoppet var et stunt.

Det var et stunt. De kom gående her, og spurte hvor høyt det var, og det her var et stunt. Et forsøk, et idotisk forsøk, sier Tangen til NRK.

Les flere nyheter her

Artikkeltags