Historisk velkomst på Storøya skole

SPENT OG EKSTATISK: Seks år gamle Stian Lileng ble historisk da han sammen med 48 andre førsteklassinger ble ønsket velkommen på Storøya skole. Til første skoledag ble han fulgt av faren Morten, mens skolens eldre elever i bakgrunne ønsket de håpefulle førsteklassingene velkommen. ALLE FOTO: TORE GURIBY

SPENT OG EKSTATISK: Seks år gamle Stian Lileng ble historisk da han sammen med 48 andre førsteklassinger ble ønsket velkommen på Storøya skole. Til første skoledag ble han fulgt av faren Morten, mens skolens eldre elever i bakgrunne ønsket de håpefulle førsteklassingene velkommen. ALLE FOTO: TORE GURIBY

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Stian Lileng (6) ble historisk da han sammen med 48 andre førsteklassinger ble ønsket velkommen på Storøya skole.

DEL

Selv om det etter nyttår gikk førsteklasseelever på Storøya skole, er Stian i celebert selskap. Sammen med Majeed Nicholai Monita og de andre klassekameratene i 1a blir guttene de første elevene til å begynne sin 13 år lange skolegang på det storslåtte grendehuset på Fornebu.

Les også: Gjemte meg på loftet første skoledag

– Det er første gang vi offisielt tar imot førsteklassinger på Storøya skole. Det er stort, sier rektor ved Lysaker skole, Anne-Merete Bjørkholen.

Se bildeserie fra førsteklassingenes velkomst på Storøya

Etter at Gamle Lysaker skole etter nyttår ble stengt for renovering, ble alle elevene ble midlertidig overført til Storøya skole. Nå er det imidlertid usikkert når elevene skal vende tilbake til gamle Lysaker skole som en følge av den grufulle brannen som fant sted på skolen i våres.

Det er med høy sannsynlighet at renoveringsarbeidet vil ta lengre tid enn hva som opprinnelig var planlagt, uten at det var nettopp brannen som opptok seks år gamle Stian mest på den store dagen.

– Det blir bra å begynne på skolen. Jeg gleder meg til å bli kjent med fadderen min og jeg har allerede fått masse venner på sfo, sier Stian som fikk følge av faren sin på sin første skoledag.

Les også: Skolestarten i bilder

Staselig velkomst

Selv ikke yret i lufta kunne stoppe de mange solstrålene av noen førsteklassingene å skinne, da de ble ønsket velkommen som historiens første førsteklassinger på Storøya skole.

Se også: Bildeserie fra Haslum skole og Grav skole

Velkomsten de håpefulle førsteklassingene fikk var like flott som det flotte skoleanlegget. Skolens eldre elever tok imot de ferske skoledebutantene med allsang, åpne armer og varme slagord som "Ikke finn på noe tull, vennen min er god som gull". I tillegg ble hver elev tildelt hver sin fadder.

Fantastiske fasiliteter

– Det er fantastisk å være her og ta imot disse elevene. Barna kan nyte gode fasiliteter her, og vi har inntrykk av at de trives godt, sier Bjørkholen som har vært rektor på Lysaker skole i siden 1999.

Send hilsen til din 1. klassing

Med lekeplass på tartandekke, flerbrukshall og kunstgressbane får førsteklassingene en pangstart på skolegangen sin. Samtidig har rektor ønsket å bevare de gamle tradisjonene fra gamle Lysaker skole.

– Vi trives godt her, men vi vet at vi skal tilbake til Lysaker når den står ferdigrenovert. Inntil da skal vi få det så bra som mulig her på Storøya, sier Bjørkholen.
 

Artikkeltags