Historisk mye snø

MYE SNØ: Værstatistiker Bertn Lie konstaterer at det ikke har vært så mye snø på denne tiden i februar på lenge. FOTO: ULF HANSEN

MYE SNØ: Værstatistiker Bertn Lie konstaterer at det ikke har vært så mye snø på denne tiden i februar på lenge. FOTO: ULF HANSEN

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke siden OL-vinteren i 94 har det vært mer snø på denne tiden i februar.

DEL

Bakken i Asker og Bærum har fått mye påfyll med snø denne uken. Det har faktisk ikke vært så mye snø på denne tiden i februar siden 1994.

– Fredag morgen ble det målt 71 centimeter med snø i Asker og 68 centimeter på Dønski. Vi må tilbake til 11. februar for 17 år siden for å finne mer snø. Da lå det hele 106 centimeter i Asker og 94 centimeter på i Bærum, forteller værstatistiker Bernt Lie.

Sjekk hvordan være blir der du bor!

Ikke overrasket

Gjettum-mannen er ikke overrasket over målingene.

– Hvert fall ikke med tanke på hvor mye jeg har måkt de siste dagene, smiler han og legger til:

– Men snøfallet har nok kommet overrasket på brøytemannskapene. Meteogrammer viste at det skulle bli plussgrader og regn denne uken - de kom nok dermed litt bakpå med brøytingen.

Hvis snødybden hadde blitt målt nærmere grensen mot Oslo, måtte man enda lenger tilbake i tid for å finne lignende resultater, mener Lie.

– I Oslo er det målt 68 centimeter med snø. Vi må tilbake til samme tid i 1968 for å finne mer, konstaterer værstatistikeren.

Artikkeltags