De to norsk-somaliske søstrene som har reist til borgerkrigen i Syria, har adresse på Kolsås, ikke langt unna fritidsklubben. De to jentene, som er 16 og 19 år gamle, skal ha blitt radikalisert gjennom koranundervisning på Rykkinn fritidshus – det er i hvert fall påstanden fra jentenes far, ifølge TV 2.

Faren mener at en 19 år gammel koranlærer med somalisk bakgrunn står bak.

– Det er en del folk som har hatt dårlig effekt på døtrene mine, og som har radikalisert dem. Han er blant dem, sier faren til TV 2.

Han sier at døtrene har pleid å være på Rykkinn fritidshus hver søndag for å lære om Koranen, og hevder at radikaliseringen skjedde på disse undervisningsmøtene.

LES OGSÅ: Faren: Mener somaliske søstre holdes fanget i Tyrkia

Somalisk kvinneforening står som leietaker og skal ha arrangert undervisningen. Bærum kommune eier imidlertid bygget. Kultursjef i Bærum kommune, Trine Hamre Bendixen, sier at kommunen ikke visste hva som foregikk.

– Vi har ikke visst at det har foregått koranundervisning, sier hun til TV 2.

PST

Hun mener lokalet var utleid til kulturelle aktiviteter – ikke religiøse eller politiske.

– Kommunen tar nå kontakt med politiet og PST. Videre har vi innkalt foreldregrupper og organisasjoner til et dialogmøte om ekstremisme, sier Bendixen.

Budstikka har ikke klart å få tak i Bendixen på telefon. En representant for Somalisk kvinneforening bekrefter at de har undervisning på fritidsklubben, og at de ønsker å fortsette med den nevnte læreren.

De to norsk-somaliske søstrene som har dratt på Jihad-reise til Syria, var medlemmer av den omstridte organisasjonen Islam Net.

– Aktive i omstridt forening

Både 19-åringen og hennes tre år yngre søster er medlemmer i den konservative islamske ungdomsorganisasjonen Islam Net, ifølge VG Nett.

– Jeg kjenner ikke navnet på den yngste søsteren, men den eldste er jeg kjent med at har deltatt som frivillig på ett av våre arrangementer, sier leder i Islam Net, Fahad Qureshi, til VG.

Islam Net står for en konservativ tolkning av islamsk tro og er blitt kritisert gjentatte ganger nettopp på grunn av det.