Her vasser man inn i undergangen

HAV AV PROBLEM: På det dypeste kan vannet i tunnelen under Kirkeveien være 15 centimeter dypt. Nå vil kommunen rydde opp. FOTO: TRUDE BLÅSMO

HAV AV PROBLEM: På det dypeste kan vannet i tunnelen under Kirkeveien være 15 centimeter dypt. Nå vil kommunen rydde opp. FOTO: TRUDE BLÅSMO

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Vanndammen i tunnelen under Kirkeveien i Asker stikker så dypt at du må ha gummistøvler eller god spenst for å komme tørrskodd gjennom.

DEL

Se alle bildene ved å bla i toppen av artikkelen.

– Jeg trodde ikke det var mulig før jeg tråkket uti og sto med vann til ankelen, forteller Anne-Marie Thorsen.

Iført solide gummistøvler plasker pensjonisten gjennom det ømme punktet på gangveien mellom der hun bor på Askerjordet og Trekanten kjøpesenter i Asker sentrum. Vanndammen i undergangen under Kirkeveien går fra vegg til vegg.

Den strekker seg et langt tigersprang inn i tunnelen fra tunnelåpningen mot Trekanten. På det dypeste kan innsjøen være 15 centimeter.

– Det er et stort problem for mange å komme seg gjennom, sier Thorsen.

Vet du om flere problematiske underganger? Tips oss her

Unngår «Rullator road»

Hun forteller at flere eldre naboer har sluttet å bruke det som populært blir kalt «Rullator road».  Traseen gjennom undergangen er for vanskelig med dårlige hofter, stokk og ustø skritt. Anne-Marie sverger til støvler eller omveier på fuktige dager.

LES OGSÅ: Ønsker at grafittimalere skal slippes løs i denne undergangen

Hun vet at noen heller krysser trafikkerte Kirkeveien over undergangen. Andre bruker trepallen, som ligger som en øde øy midt i dammen, for å ta tørrskodde steg gjennom undergangen.

– Aller verst er det på vinteren når vannet fryser og veien blir isglatt, forteller pensjonisten, som har bodd i traktene i 11 år.

Verre de siste årene

Problemet har vart minst like lenge. Boligsameiet i Askerjordet har klaget til kommunen en rekke ganger over undergangen. Sluk er blitt rensket for så å bli like tette igjen.

– Jeg synes det har blitt verre de siste par årene. Det er flaut at det skal være så vanskelig å finne ut hvordan vannet skal renne ut av, ikke inn i, undergangen, sier Anne-Marie Thorsen.

Leder for samferdsel i kommunalteknisk avdeling i Asker kommune, Torkild Løfsgaard, kjenner godt til problemet.

LES OGSÅ: Undergang druknet

– Er i gang med undergangen

– Det er bare å beklage at fotgjengerne er utsatt for dette, slik skal det ikke være, sier Løfsgaard.

Han forteller at grunnforholdene er kompliserte, at kommunen har slitt i flere år for å finne en varig løsning. At det regner stadig mer og kommer mer overvann, gjør heller ikke saken enklere.

– Nå har vi bestilt rørlegger og har god dialog med Trekanten. Så vi er i gang, men jeg tør ikke love akkurat når problemet er løst, sier Løfsgaard.

Les flere lokalnyheter fra Asker sentrum her

Artikkeltags