På et kjøkken på Engelsrud i Asker ble det rigget opp to laptoper i god tid før klokken slo 18. Årsaken var at påmeldingen til Tomm Murstad sjøleir på Høyerholmen sommeren 2013 åpnet da.

Familien Langfeldt satt klare med hendene på tastaturet når tiden var inne. Mamma Gyri og pappa Terje skulle melde på to av barna til sjøleiren.

- Jeg synes det er veldig gøy på leiren. Du kan gå rundt å gjøre akkurat hva du vil, forteller Alexander som virkelig håper at plassen til neste sommer blir sikret.

14-åringen har tilbragt en uke hver sommer de fire siste årene på den populære sjøleieren og håper selv å kunne jobbe som instruktør der om noen år. Søsteren hans, Anniken (11), var på Høyerholmen for første gang i år.

- Man får en god del nye venner. Det er en perfekt avslutning på sommerferien, smiler hun.

SE VIDEO: Full fres på Tomm Murstad sjøleir

Kamp mot klokken

I fjor ble plassene på de mest populære ukene fullbooket på 90 sekunder. Derfor gjelder det å ikke være unøyaktig når påmeldingen skal fylles ut.

Neste år er det åtte uker med sjøleir hvor hver uke har plass til 67 barn i alderen 10-15 år. Uke 1, 2, 7, og 8 er de som går raskest unna. For familien Langfeldt er det uke 7 som er peilet ut.

LES OGSÅ: Ny teknologi sørget for problemfri påmelding

Når klokken bikket 18, er det alvor og tonen noe stresset. 57 sekunder (mamma Gyri) og 87 sekunder (pappa Terje) senere er påmeldingen sendt. Så er det bare å krysse fingrene for at sekundene var på Engelsrud-familien sin side denne gangen.

Rekordpågang på uke syv

Litt etter klokken 20 får Budstikka bekreftet fra Anniken Murstad, som driver sjøleiren sammen med sin far Tomm, at det også neste år blir fullt.

- Det har kommet inn godt over 1.000 påmeldinger så langt. Og det er spesielt mye press på de to første og de to siste ukene, forteller hun.

Uke syv peker seg mest ut av alle. 425 påmeldinger har tikket inn bare til denne uken. Det betyr 358 på venteliste. De 67 første plassene ble fylt opp på 82 sekunder denne uken.

Det betyr at de to påmeldingene fra familien Langfeldt som tok lengst tid, står på venteliste. Men Murstad beroliger familien med at den etter alle solemerker er på listen når sommeren nærmer seg på grunn av endringer, blant annet at det alltid er en del som trekker seg.

Men for etternølerne eller de som har glemt påmeldingen, så er det fortsatt håp.

- Erfaringsmessig er de to ukene i midten de som det tar mest tid å fylle opp. Hvis det er noen som har glemt påmeldingen, så er det bare å gjøre det så raskt som mulig så man kommer inn på ventelisten. Det blir alltid store forandringer på listene, understreker Anniken Murstad.

Har blitt populært

Siden sjøleiren ble startet ved en tilfeldighet i 1960, har den blitt svært populær. Mange familier ønsker å spandere de 6.300 kronene leiren koster neste år på sine barn.

- Barna har det veldig gøy og jeg tror de føler mye mestringsfølelse etter en uke. Det er mange aktiviteter både på vannet og på land, forteller Murstad.

LES OGSÅ: Van(n)vittig gøy på Tomm Murstad sjøleir

Hun peker på at barna skal igjennom et program for å få sjøfartsdiplom, de skal lære seg sjøvettsregler og kjøreregler i båt, lære riktige knuter ved fortøying av båt og å legge en motorbåt til kai. I tillegg er det et spenn av aktiviteter som seiling, wakeboard, ulike landaktiviteter og bruskasseklatring, for å nevne noe.

- Og neste år får vi også et badeland med flere trampoliner, forteller Anniken Murstad.

Les flere nyheter fra Budstikka.