Her søkes det etter Sigrid

- Hadde det vært en av våre venninner som hadde forsvunnet hadde vi ikke fått sovet om natten, sier Maria Lotherington (fra venstre), Mari Telnes, Liesl Stuart og Nichole Ballou. De fire Bærums-jentene satte seg i en bil og kjørte til Vestmarksetra da de hørte om leteaksjonen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

- Hadde det vært en av våre venninner som hadde forsvunnet hadde vi ikke fått sovet om natten, sier Maria Lotherington (fra venstre), Mari Telnes, Liesl Stuart og Nichole Ballou. De fire Bærums-jentene satte seg i en bil og kjørte til Vestmarksetra da de hørte om leteaksjonen etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Nesten 80 personer leter onsdag kveld i områdene ved Vestmarksetra, Solli og Dikemark etter Sigrid Giskegjerde Schjetne.

DEL

Ved 16.30-tiden startet leteaksjonen ved Vestmarksetra. Også i Asker organiseres det onsdag kveld en leteaksjon fra Føyka.

- Det har vært veldig bra repsons. Vi har startet litt tidlig i forhold til at folk kommer hjem fra jobb. Jeg har fått melding fra en del som kommer senere, forteller initiativtager ved Kattås og Vestmarksetra, Frode Valland. 

- Målsettingen var å få lett rundt hele parkeringssystemet ved Vestmarksetra og det klarer vi nå. Jeg tenkte at jeg i verste fall skulle gjøre det alene, men det slipper jeg, legger han til.

- Fantastisk engasjement

Et sted mellom 30 og 40 personer leter onsdag kveld rundt det kjente utfartsstedet.

- Jeg er kjempefornøyd med engasjementet. Det er helt fantastisk. Det  må være en enorm ting for familien at folk engasjerer seg såvidt langt unna. Jeg hørte om noen som dro til hytta i Telemark for å se om noen har tatt seg inn der, sier Valland som jobber i Oslo og som har mange kjente med barn som bor på Ensjø.

- Jeg har fulgt letingen deres i et par dager. Også tenkte jeg at jeg kan bidra der jeg er kjent - og det er her. Det er folk som leter i Asker, der de er kjent - så hvis alle leter i sitt nabolag eller der de er kjent, så dekker vi ganske mye.

Leter på Solli og Dikemark

Vel 35 personer møtte opp på Føyka i Asker klokken 17.30.

- Vi har plukket ut noen områder i Asker og leter først ved parkeringsplassen på Solli, deretter på enkelte steder langs Solliveien. I tillegg vil vi lete i et område ved Dikemark. Der har det vært et lite søk, men det er flere områder der som kan være aktuelle. Vi får se hva vi rekker før det blir mørkt, sier Tor Dølvik.

- Bruk magefølelsen

Frode Valland oppfordrer folk til å tenke over hvor det er mulig å komme til med bil og hvor man kan stoppe uten å bli sett.

- Man må bruke magefølelsen. I tillegg er det viktig at folk går inn på kartet. Det finnes en Facebook-side hvor det er link til et kart man kan logge hvor man planlegger å lete eller hvor man har lett.

Kjøpte pepperspray

Bærums-jentene Mari Telnes, Maria Lotherington, Nichole Ballou og Liesl Stuart, kastet seg i bilen og kjørte til Vestmarksetra da de hørte om letingen.

- Vi er i samme alder, familie og venner savner henne og vi føler veldig med de. Vi snakket om i bilen opp hit at hvis det hadde vært en av våre venninner som hadde vært savnet så hadde vi ikke sovet om natten. 

Jentene legger ikke skjul på at forsvinningen har gjort dem engstelige.

- Jeg var selv på Clas Ohlson og kjøpte tre pepperspray i dag, forteller Mari Telnes.

- Vi har akkurat flyttet til Oslo, så vi er naturligvis litt ekstra bekymret, innrømmer Maria Lotherington.

Artikkeltags