Her ransaker PST de siktedes bolig

Av og
Artikkelen er over 3 år gammel

Medarbeidere fra PST ransaket tirsdag formiddag boligen til de terrorsiktede brødrene i Bærum.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no for kun kr 6,30,- pr. dag

Samtidig med at Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) hadde holdt sin pressebriefing om pågripelsene var andre politimedarbeidere i gang med å ransake boligen der de to terrorsiktede brødrene bor i Bærum. Fire til fem personer saumfarte boligen til de siktede da Budstikka var på stedet tirsdag formiddag.

Politimedarbeidere bar ut flere pappesker fra boligen og en stor svart søppelsekk, som trolig inneholder beslag fra boligen.

Varetektsfengsles

De to brødrene fra Bærum ble tirsdag morgen pågrepet av PST, siktet for deltakelse eller støtte til en terrororganisasjon. Litt senere på formiddagen ble det kjent at PST vil be om fire ukers varetektsfengsling.

-  De tre ble pågrepet i en stor og koordinert kontraterroraksjon i Oslo-området tirsdag morgen, bekrefter Jan Glent, avdelingsdirektør i PST.

Han bekrefter at to av de siktede er brødre. Pågripelsen skjedde nå etter en totalvurdering.

- Vi hadde indikasjoner på at noen av disse i nær fremtid ville reise helt eller delvis  tilbake og slutte seg til terroristorganisasjonen ISIL, sier Glent.

Mener en av brødrene har vært i Syria

- Hvilke to av de tre pågrepne mener politiet har kjempet i Syria tidligere?

- Dette dreier seg om den ene broren, og han med bakgrunn fra Somalia, sier Glent.

– Fengslingsmøtet vil bli holdt enten i morgen eller eventuelt på fredag, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Budstikka.

Brødrene har bakgrunn fra det tidligere Jugoslavia. En tredje mann, opprinnelig fra Somalia, ble også pågrepet tirsdag morgen.

Faren til de to Bærum-brødrene sier til Budstikka at  de to må ha blitt hjernevasket.

Nekter straffskyld

Advokat Steinar Backe fra Sandvika-firmaet Kco advokater forsvarer den yngste broren. Han hadde et kort møte med sin klient tirsdag ettermiddag.

– Han nekter straffskyld etter siktelsen, sier Backe.

– Jeg har snakket med ham, og han har forklart seg i politiavhør. Men jeg kan ikke gå inn på detaljer i forklaringen hans, fortsetter forsvareren.

– Hvordan har din klient det nå?

– Jeg har ingen kommentar til hans form eller psyke. Det eneste jeg kan si noe om er at han nekter straffskyld, sier Steinar Backe.

Artikkeltags