Her legges skolen i ruiner

KLASSEROMMET RYKER: I bakgrunnen er gravemaskinføreren i gang med å rive den delen av skolen der Terje Reier hadde sitt klasserom.

KLASSEROMMET RYKER: I bakgrunnen er gravemaskinføreren i gang med å rive den delen av skolen der Terje Reier hadde sitt klasserom. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Terje Reier (66) fotograferer og dokumenterer rivingen av Heggedal skole hver eneste dag. Og på sosiale medier mimrer nå heggedølene om «den gang da».

DEL

Årets lokale nyhetsnettsted - prøv oss i 2 mnd for 99 kroner

Da Budstikka møtte Reier i det triste duskregnet torsdag ettermiddag, var gravemaskinføreren i gang med å rive bygget der han i mange år hadde sitt klasserom.

– Akkurat der grabben er nå, var jeg ofte veldig nervøs fordi jeg ikke kunne leksene godt nok. Men det hendte også at jeg var selvsikker fordi jeg visste at jeg kunne det jeg skulle kunne, sier 66-åringen, alltid med Canon-kameraet sitt med seg.

– Jeg er her stort sett hver dag, mandag til fredag. Jeg begynte faktisk å ta bilder før rivingen begynte. Jeg liker å ta bilder og ser verdien av å dokumentere det som skjer, sier 66-åringen, oppvokst i Heggedal.

– Og så var jeg jo elev her i syv år, da, legger han til.

Bildene han tar, legger han ut på diverse grupper på Facebook, deriblant «Heggedalsposten». Der tas hans bidrag imot med åpne armer.

«Hjertesmerte», skriver en av medlemmene i gruppen.

«Gamle Heggedal blir mere og mere borte», skriver en annen.

«Det er trist å se barneskolen min rives, men jeg tenker at det er flott at den nye generasjonen heggedøler får en flott ny skole som er stor nok og har skikkelig ventilasjon», skriver en tredje.

Og slik fortsetter det. For som Terje Reier sier: – Det er mye følelser i dette. Mange heggedøler har lagt igjen mye av seg selv her, og mange har nok gode minner knyttet til de årene de gikk her.

Han understreker likevel at han ser behovet for en ny og moderne skole. Selv var han elev ved skolen i syv år, fra 1955. Den gangen var det syv års folkeskole (grunnskole). Deretter kunne elevene velge mellom framhaldsskole eller realskole.

For å se hvilke bygg ved Heggedal skole som skal rives og ikke, se Asker kommunes infoside her. Rivingen av byggene begynte i begynnelsen av oktober. Rivearbeidet antas å være ferdig ca. 20. november, ifølge prosjektleder Kjell Gorm Røkke i Asker kommune.

MER OM RIVINGEN AV HEGGEDAL SKOLE:

– Synd at den gamle lærerboligen rives

Blir først ferdig i 2016

Skolestart med bussing av nærmere 400 elever bekymrer i Heggedal

Artikkeltags