Håndplukket til seniorsaken

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Fremskrittspartiet vil finne ut hvordan vi kan beholde mennesker fra 50 år og oppover i arbeidslivet. Arve Wiborg fra Asker spiller en nøkkelrolle i prosessen.

DEL

Wiborg selv var 64 år gammel da han ble ansatt som rådgiver i Fremskrittspartiets stortingsgruppe - i hard konkurranse med vesentlig yngre kandidater.

Nå er han oppnevnt som sekretær i utvalget som stortingsgruppen har nedsatt for å meisle ut Frps seniorpolitikk for arbeidslivet. De øvrige utvalgsmedlemmene er stortingsrepresentantene John I. Alvheim fra sosialfraksjonen, Torbjørn Andersen fra kommunalfraksjonen, Per Erik Monsen fra finansfraksjonen og Arne Sortevik fra kirke-, utdannings- og forskningsfraksjonen.

Partiprogrammet

- Det vårt utvalg kommer frem til, skal etter hvert innarbeides i partiprogrammet. Vi er det første partiet som tar dette på alvor, sier Wiborg. Han forteller at det er partileder Carl I. Hagen som har tatt initiativet til å sette seniorsaken på dagsordenen, blant annet etter henvendelser fra mennesker i 50- og 60-årene som føler seg skjøvet ut av arbeidsmarkedet.

- Det er snakk om mennesker både med utdanning og erfaring som opplever å søke på jobb etter jobb uten å få gjennomslag. De begynner etter hvert å føle seg unyttige, men jeg er overbevist om at de med sin kompetanse og erfaring vil ha mye å gi i arbeidslivet, poengterer Wiborg.

Han understreker at det ikke er snakk om å tvinge folk som er utbrente eller har yrkesskade tilbake i arbeid. Seniorsaken gjelder mennesker som ønsker seg arbeid. Utvalget Wiborg er med i skal konsentrere seg om hva som kan gjøres politisk. Han trekker frem skatte- og avgiftspolitikken som et område der det er mye å hente.

- Det må ikke være lønnsomt for bedriftene å bli kvitt eldre mennesker, påpeker Wiborg.

Partene i arbeidslivet har lenge vært opptatt av problemstillingen. Både LO og NHO var er blant organisasjonene som står bak Senter for seniorpolitikk, der tidligere LO-leder Yngve Hågensen i dag er styreleder.

Fleksibilitet

Wiborg er opptatt av at bedrifter motiveres til kontinuerlig å lære opp sine medarbeidere i ny teknologi. De som ikke behersker det, er i dag hjelpeløse på arbeidsmarkedet.

Større fleksibilitet når det gjelder arbeidstid er et annet tiltak Wiborg mener bør vurderes nærmere. Han tror flere eldre arbeidstagere kunne tenke seg å jobbe i for eksempel en 60 prosent stilling, men for mange bedrifter vil dette i dag ikke være lønnsomt.

Arve Wiborg arbeidet i 38 år som skipsmegler i et enmannsfirma før han fikk jobben i Frps stortingsgruppe. Han legger ikke skjul på at overgangen var stor.

Et privilegium

- En periode var det ganske tøft. For eksempel var det helt andre datasystemer enn de jeg tidligere hadde jobbet med. I og med at jeg hovedsakelig jobber med samferdselssaker, måtte jeg gjøre meg kjent i hele Norge. Det er blitt noen lange dager, hvor jeg har vært på jobben til klokken 22 om kvelden, forteller han.

I dag stortrives han i jobben.

- Det er et privilegium å få komme hit. Jeg får oppleve noe som svært få andre gjør. Dette er prikken over i-en i et yrkesliv, avslutter Wiborg.

Artikkeltags