Schei ble valgt til ordførerkandidat og listetopp tidligere denne uken.

– Jeg er veldig glad og stolt over å ha få tilliten til å utfordre de etablerte politiske partiene i kommunestyret, sier Schei i en pressemelding.

– At vi sårt trenger en ny politisk kurs i Bærum, det er det ikke noe tvil om, mener Schei.

LES OGSÅ: Vil ha 40 prosent investeringsstøtte på solstrøm

– Store utfordringer

Listetoppen fra Hosle mener Bærum har store utfordringer, særlig innen kollektivtransport, arealplanlegging og boligutbygging.

– Troen på at vi bare kan fortsette som før, det er lite troverdig og lite fremtidsrettet, uttaler Schei.

52-åringen var også listetopp i Bærum ved forrige kommunevalg. Ved stortingsvalget i 2013 sto han på 3. plass på Akershus-listen.

LES OGSÅ: MENINGER: - Bygg for et ungt Bærum

Vil bli verdens grønneste

Schei forsikrer at Miljøpartiet de grønne vil jobbe for en langsiktig målsetting om å gjøre Bærum til verdens grønneste kommune innen 2050.

– Det er en visjon og en plan som vi i De Grønne skal jobbe for i kommunestyret når vi kommer inn med et stort antall representanter i september neste år, mener Schei.

Partiet er i dag ikke representert i kommunestyret.

Hansson til sist

Signe Bakke Johannessen fra Kolsås ble valgt som nr. 2, Ingar Sagdal Bie som nr. 3, Liv Baggerånås ble valgt som nr. 4 og Kim Zimmer ble valgt på 5. og siste av de kumulerte plassene.

På listen finnes for øvrig Rigmor Arnkværn på 26. plass og partiets eneste stortingsrepresentant Rasmus Hansson på 39. og siste plass.