Gravlegges i Asker

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, er død 82 år gammel.

Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, er død 82 år gammel. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Kong Haralds eldste søster, prinsesse Ragnhild er død. Prinsessen ble 82 år gammel.

DEL

«Hans Majestet Kongen har med stor sorg mottatt budskapet om at Prinsesse Ragnhild, fru Lorentzen, er gått bort. Prinsessen sovnet inn i sitt hjem i Rio de Janeiro i Brasil, 16.09.2012 september 2012 kl. 09.45 lokal tid» heter det på slottets hjemmesider.

Ifølge slottet skal prinsessen bli stedt til hvile ved Asker kirke. Bisettelsen vil finne sted i slottskapellet.

Vokste opp på Skaugum

Prinsesse Ragnhild Alexandra Lorentzen, som er hennes fulle navn, ble født den 9. juni 1930. Hun var den eldste av barna til Kong Olav og Kronprinsesse Märtha.

Prinsesse Ragnhild vokste opp på Skaugum, som ble gitt i bryllupsgave til hennes foreldre i 1929.

Gift i Asker kirke

Den 15. mai 1953 giftet prinsesse Ragnhild seg med skipsreder Erling Lorentzen i Asker kirke.
Prinsessebryllupet vakte stor oppsikt. Kongelig fra hele Europa valfartet til en fullpyntet Asker kirke, journalistene strømmet til og tilskuerantallet ble anslått til 25 000.

Ifølge Budstikka svingte Erling Lorentzen flosshatten ved ankomst til kirken og gikk mot inngangen med spenstige skritt.

Prinsesse Ragnhild på sin side ble beskrevet som «beveget» da hun ble ført til alters av sin far, iført en gulhvit silkekjole med perlebroderier og kniplingsløret som hennes oldemor, dronning Sophie en gang bar - «som en orkidé på sin egen bryllupsdag», «Tander og vever og så uendelig søt», het det.

Artikkeltags