En gjeng matte- og fysikkstudenter fra Universitetet i Oslo har laget et opplegg for alle studentene i Oslo og Akershus som føler seg litt paniske før eksamen.

Utdanningsdirektoratet annonserte den 15. mai hvem i videregående skole som har kommet opp i eksamen.

– Nå sitter det sikkert mange ungdommer i de tusen hjem med panikk for eksamen i matte og fysikk, sier Eivind Stordal som har vunnet Norsk Regnesentrals pris for beste masteroppgave i matematikk og informatikk ved Universitetet i Oslo skoleåret 2011–2012.

Krisehjelp

Studix arrangerer et gratis krisehjelp-kurs i matte og fysikk for alle elever i videregående skole i Oslo og Akershus.

– I Studix er vi er en variert gjeng som brenner for å undervise i matematikk og fysikk, forklarer Harish Naraynan (PhD).

Han har doktorgrad fra Universitetet i Michigan i computational science og mekanikk. Han jobber nå med å lage simuleringsverktøy der elever kan eksperimentere seg frem til kunnskap.

Gjennom mattehjelp.no har de to undervist elever på videregående i matematikk og fysikk.

– I eksamenstiden får vi veldig mange forespørsler og ønsker derfor å sette opp et seminar som er gratis for alle studenter på videregående skole i Oslo og Akershus. Vi vil hjelpe alle elever med vanskelige og lette oppgaver, samt gå gjennom sentrale deler av pensum, forteller de to.

Kursene holdes på Blindern i Oslo frem til lørdag og detaljene ligger på mattehjelp.no.