Godkjente selv planene - klager på støy

Artikkelen er over 15 år gammel

Aud Voss Eriksen ga som politiker grønt lys for storutbygging av leiligheter på Fossum. Nå klager hun som beboer på for mye støy.

DEL

Høyres tidligere varaordfører har på vegne av styret i Fossum Terrasse Boligsameie skrevet brev til ordfører Odd Reinsfelt. Hun klager på støyen fra Løvenskioldbanen - en bane som lå i området både mens hun godkjente å regulere området til boliger, og da hun selv senere kjøpte leilighet der.

"I og med at Bærum kommune har tillatt utbygging av "Steinbruddet" og boliger i nærheten av Løvenskioldbanen, må også kommunen ta ansvar for at innbyggerne i disse områdene får bo i et godt miljø", skriver hun i brevet.

- Er ikke dette nærmest som å kjøpe et hus ved E18, og så klage på støyen etterpå?

- Nei, det føler jeg ikke. Formannskapet besluttet lenge før reguleringen at kommunen skal bidra til en mer miljømessig drift for virksomheten på Løvenskioldbanen. Forslaget var mitt. I tillegg skal jo Bærum være en ledende miljøkommune, sier Voss Eriksen.

- Så du føler ikke at du møter deg selv i døren?

- Nei, det gjør jeg ikke. Dette er en fortsettelse av det jeg gjorde som politiker, mener Voss Eriksen. Hun innrømmer at hun kjente godt til støyen i området da hun kjøpte leilighet der.

- Jeg regnet imidlertid med at vedtaket fra formannskapet ville bli fulgt opp. Jeg går jo ikke inn for å stenge skytebanen, men å regulere bruken av skytebanen tidsmessig og det ammunisjonskaliber som blir benyttet. Det kan kommunen gjøre, så vidt jeg vet, sier hun. I brevet viser hun også til helligdagsfreden.

- Vil vurdere

Leder Anne-Gerd Steffensen i plan- og miljøutvalget sier spørsmålet rundt støyen kan bli behandlet i forbindelse med en eventuell utbygging av Skytterkollen.

- Jeg har ikke undersøkt reguleringsbestemmelsene, men jeg trodde det allerede var regulert inn bestemmelser om bruken av banen. Hvis ikke, får vi se på det etter hvert. Vi har fra tid til annen hørt om støyproblemene, og det er interessant å se på hvilke regler som finnes og om man holder seg til dem, sier Steffensen.

Artikkeltags