Gjønnes-aksjonister tapte kampen

TAPTE KAMPEN: Et 20-tall Gjønnes-aksjonister måtte se seg slått i kommunestyret onsdag.

TAPTE KAMPEN: Et 20-tall Gjønnes-aksjonister måtte se seg slått i kommunestyret onsdag. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Flertallet av Bærums-politikerne vil ha lavblokker på Gjønnesjordet nærmest stasjonen.

DEL

Det hjalp ikke hvor mye Gjønnes-aksjonistene stilte med plakater med påskriften «Ja til småhus» og «Nei til løftebrudd».

Under onsdagens kommunestyremøte ble det likevel flertall for å omregulere siste felt av Gjønnesjordet-utbyggingen fra 40 rekkehus til blokker i 4 og 5 etasjer.

15 av kommunestyrets 51 representanter stemte imot blokk-forslaget, deriblant Frp, KrF, SV, Pensjonistpartiet og enkelte utbrytere fra Høyre.

– Det er klart vi er skuffet. Vi er kjempeskuffet, sier Borghild Rime Bay og mannen Alexander Haneng, styreleder i Gjønnesjordet huskjøperforening.

Raser mot Høyre

Det var Ap, Venstre og Høyre som onsdag gikk i bresjen for å øke utnyttelsen av siste felt av Gjønnesjordet. Forrige gang feltet ble regulert, sikret Høyre flertall for småhusbebyggelse.

Etter onsdagens vedtak legger ikke huskjøperne og velleder Turid Eide i Presterud vel skjul på at de er skuffet over Bærums største parti.

– Vi gleder oss til kommunevalget i 2015. Da får ikke Høyre et lett valg, sier Eide, som får følge av Rime Bay:

– Høyre har tydelig et problem med at de ikke er forutsigbare. De sier noe i reguleringsplanen og noe i partiprogrammet. Og så snur de helt rundt i kommunestyret, sier Rime Bay.

Nært kollektivtrafikk

I kommunestyret onsdag mente Aps og Venstres representanter for at det var rett å øke boligtallet fordi området ligger kloss inntil Gjønnes t-banestasjon.

Høyres blokktilhengere argumenterte for økningen med at det vil gi rimeligere boliger.

–  I vårt program står det at vi vil ha en balansert befolkningsutvikling. Derfor trenger vi boligbygging som møter ulike alders- og inntektsgruppers behov. Høyre kan ikke være kjent av en boligpolitikk der minsteprisen for å bo på Bekkestua skal være 7-9 millioner. Vi har ansvar for at barnefamilier og unge skal kunne komme seg inn på Bekkestua til overkommelig pris, sa planutvalgsleder Ole Kristan Udnes (H).

SVs Harald Sævareid forsøkte å få politikerne med seg på å droppe hele boligbyggingen, og i stedet la området forbli jordbruksområde. Forslaget oppnådde bare SVs to stemmer.

Artikkeltags