Gårdskafé på Vettre

VELKOMMEN: Lindy Skjellestad Wettre ønsker velkommen til Himmel-blaa, kafé og gavebutikken hun driver på Vettre gård. ALLE FOTO: SONIA JENSEN

VELKOMMEN: Lindy Skjellestad Wettre ønsker velkommen til Himmel-blaa, kafé og gavebutikken hun driver på Vettre gård. ALLE FOTO: SONIA JENSEN

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Lindy Skjellestad Wettre har klare tanker med gårdskafeen og gavebutikken Himmel-blaa, på Vettre gård. I den gamle møkkakjelleren selger hun alt fra kanelsnurrer til interiørartikler.

DEL

Fjøslukta er borte. I lokalene hvor det nylig var trykkeri og festlokaler skinner nymalte vegger og kaffelukten siver ut i lokalene. Småbarnsmødre, lunchgjester som tar et en pause fra arbeidet og naboer var innerom da Budstikka var på besøk. Praten gikk livlig rundt bordene.

Treffsted

- Jeg ønsker å dele gården med naboer og skape et treffsted for folk. Det har jeg klart. Det er veldig hyggelig å knytte naboer sammen. Det er storveis å se at de trives, sier Skjellestad Wettre.

LES FLERE SAKER FRA OMRÅDET:Vollen, Vettre, Blakstad

Bruker fjøset

Nå har hun også tatt i bruk fjøset hvor det tidligere sto 24 melkekyr. En egen etasje er innredet med stellerom og lekeplass til småtassene mellom kafébord og varer som selges i butikken. Etasjen er spesialinnredet for barselgrupper på trilletur.

Bondeslekt

Skjellestad Wettre er selv fra bondeslekt. Og etter at hun giftet seg med odelsgutten på Wettre gård ville hun skape sin egen arbeidsplass, slik at gården kunne ha flere leveveier i tillegg til kornproduksjon. Ved hjelp av bygdeutviklingsmidler startet hun forsøksdrift. Det er ett år siden. Nå omsettes det for like mye i bakevarer, gaver og interiør.

- Driften går bra. Det er fantastisk å kunne skape noe selv, sier Skjellestad Wettre.

Ektemannen er ofte innom. Han vil også sette sitt eget preg på serveringen.

- Jeg vil male korn som vi produserer på gården til bakevarer i kafeen, røper Hans Ellef Wettre. Odelsguttene i Vettre-slekten er blitt døpt Hans Ellef siden 1791. Nå er det tre med samme navn på gården.

Hemmelighet

Over kafébordet i et hjørne sitter kollegene Ida Haug Petersen fra Oslo og Lene Rygh fra nabolaget på Vettre. På bordet står tomme kakefat. Over stolryggen henger gensere som de vil prøve etterpå.

- Vi har det kjempefint. Damene er hyggelige og atmosfæren er avslappet. Denne kafeen er en godt bevart hemmelighet. Hver søndag i advent blir det tenning avlys og konserter, blant annet med SAS-koret. Men først skal ettårsjubileet feires med en skikkelig fest.

Artikkeltags