– Oiii, nå er det ikke lenge igjen.

Anniken Murstad sitter på kontoret. Klokken er tre minutter på seks. Det betyr at det er tre minutter til slusene for påmelding til Tomm Murstads sjøleir åpner.

– Jeg håper det går bra..., sier hun.

Rekordfart

Men det gjør det ikke. Idet klokken slår 18.00 bestemmer serveren seg for å koble ut. Og uansett hvor hardt folk prøver så får de "server failure" på skjermen. Fem sekunder over seks begynner fortvilte foreldre å ringe.

– Hei Brasil. Ja, vi vet det, vi har hatt full krasj. Men du får nesten bare prøve å oppdatere helt til vi kommer opp igjen. Lykke til, sier Anniken Murstad.

Serverfallet varer i nøyaktig ti minutter. Så skjer alt veldig fort. Første registrerte deltager tikker inn 18.10.15. Det er 15 sekunder etter at det er mulig å melde seg på. Under tre minutter senere er andre uke full. Så følger de resterende ukene i tur og orden. Den desidert siste som får plass registreres klokken 18.13.53. Mindre enn fire minutter etter at registreringen åpnet.

Flom

Når støvet har lagt seg på nettet igjen viser det seg at 4.000 unike brukere, det vil si 4.000 forskjellige mennesker, har forsøkt å registrere ett eller flere barn. Kanskje ikke så rart det går stadig fortere i svingene når Murstad skal lage påmeldingslister til badehungrige barn.

Søkeord:Tomm Murstads sjøleir