Forventer fullstendig snøkaos

- Den første snøen kommer alltid som julekvelden på kjerringa, mener Fredrik Lillegård i Statens vegvesen.

- Den første snøen kommer alltid som julekvelden på kjerringa, mener Fredrik Lillegård i Statens vegvesen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Selv om vinteren i år kommer senere enn normalt, forventer Statens Veivesen fullt kaos på veiene når det første snøfallet kommer.

DEL

Les alt innhold på budstikka.no – bestill abonnement her

– Det endelige svaret får vi først når snøen har kommet, men det blir den vanlige julekvelden på kjerringa når vi får det første snøfallet, sier fagleder for lette kjøretøy i Statens Veivesen ved trafikkstasjonen på Billingstad, Fredrik Lillegård.

Han tror ikke at senere snøfall i år sammenliknet med i fjor da første snøfallet var i oktober og den kom for godt fra 9. november, vil gi mindre kaos.

– Nei, det tror jeg ikke. Det første snøfallet kommer alltid overraskende. Det blir fort kø og kaos på veiene. Heldigvis holder folk lav fart og lenger avstand slik at det for det meste snakk om småbulking, sier Lillegård.

LES OGSÅ: Sjekk dekkene på høstføret
 

– Bytt dekk nå

Han understreker viktigheten av å være godt forberedt og peker på to ting som ofte går igjen når årets første snødag plutselig inntreffer.

– Det ene er alle etternølerne som ikke har fått lagt om til vinterdekk. Til dem er det bare én ting å si, og det er legg om nå! Reis aldri ut på glatte veier med sommerdekk, råder faglederen.

LES OGSÅ: Stor pågang på dekkhotellene

– Det andre er alle de som er litt rustne på å kjøre på glatt føre. Føler du deg ikke klar, så er rådet å reise kollektivt, fortsetter han og legger til:

– Det kan være grunn til å minne om at dersom man er så uheldig å kjøre ned et annet menneske, så er det alltid bilføreren som vil få skylden.

LES OGSÅ: NAF angriper EUs krav om møsterdybde
 

Ingen snø fredag

Denne uken har tåke og kuldegrader gitt en del glatte veier i vårt distrikt. Torsdag varlset Meteorologist Institutt at det skulle komme fredag. Dette har imidlertid blitt trukket tilbake fredag.

– Vi har fått et forvarsel denne uken med glatte veier, og hvis det kommer nedbør fredag, forventer vi en del kø og kaos på veiene, forteller Lillegård.

Det spørs imidlertid om ikke snøkaoset lar vente på seg enda litt til.

Langtidsvarselet til yr.no for Sandvika og Asker forteller om fortsatt en tørr værtype ut november.

Sjekk været der du bor her.

Artikkeltags