Fornyer krematoriet

FORNYES: Det blir rimeligere for Bærum å bygge om krematoriet på Haslum enn å kjøpe kremasjonstjenester andre steder. FOTO: TRINE JØDAL

FORNYES: Det blir rimeligere for Bærum å bygge om krematoriet på Haslum enn å kjøpe kremasjonstjenester andre steder. FOTO: TRINE JØDAL

Av
Artikkelen er over 12 år gammel

Haslum krematorium kan bli bygd om for 5 millioner kroner.

DEL

En modernisering tvinger seg frem fordi nye forskrifter til forurensningsloven vil gjøre det umulig å benytte den eksisterende kremasjonsovnen på Haslum krematorium etter 1. januar 2007.

Sektorutvalg levekår skal tirsdag ta stilling til problemstillingen. Rådmannen skriver i saksfremlegget at dersom kremering skal utføres i Bærum, må man imøtekomme krav som innebærer at man enten bygger om eksisterende krematorium eller kjøper tjenestene fra andre krematorier som oppfyller forskriftenes krav.

Ombygging av krematoriet med et nytt renseanlegg er beregnet til å koste cirka 5 millioner kroner. Disse midlene er bevilget i kommunens investeringsbudsjett. Byggingen at nytt renseanlegg er ferdig planlagt og kan starte om kort tid om politikerne godkjenner det.

Samarbeid med Asker?

Bærums rådmann har gjort henvendelse til blant annet Oslo kommune om mulig samarbeid om krematoriedrift. Oslo har svart at de bygger nytt krematorium på Alfaset og at de kan kremere for Bærum kommune. Stenging av Haslum krematorium og kjøp av kremasjonstjenester vil samlet bli en dyrere løsning enn å opprettholde eget krematorium i Bærum.

Rådmannen anbefaler at det bygges renseanlegg på Haslum krematorium og at ledig kapasitet søkes solgt til Asker kommune.

Artikkeltags