Etter at slepet av den store betongbryggen, som er bygget på Vestlandet, har ligger værfast i Farsund, Kristiansand og sist i Arendal, kom slepet i gang igjen onsdag morgen og var på vei nordover.

Men slepet måtte snu ved 13-tiden da det kom ut i frisk bris i havgapet nord for Tromøya og var da på vei tilbake i Tromøysundet.

FØLG SLEPET HER

Håpet er fortsatt at flytebryggen når frem i tide, men håpet svekkes av ny fordinkelse.

Usikkert om utsettelse

Ruter har fått signaler om at bryggen muligens ikke ankommer Rolfsbukta etter tidsplanen. Dette betyr ikke nødvendigvis at det blir en utsettelse.

– Vi jobber derfor fremdeles mot at ruten igangsettes fra 3. november med mindre man får annen informasjon fra Bærum kommune, sier Ruters pressevakt Trond C. Brekke.

Ved Rolfsbukta på Fornebu har Marina Solution ferdigstillet alt for å ta imot bryggen mellom store pæler i sjøen, og landgangen ligger klar til å bli heist på plass. Nå mangler bare bryggen.

Skulle vært i drift

Den etterlengtede båtruten skulle startet 1. oktober, men ble da forsinket av produksjonsproblemer med bryggen som skulle kontraktsmessig skulle leveres 21. september.

– Været har vi ikke kontroll over og det er svært Det er uhyre leit at slepet, som gikk knirkefritt langs Vestlandet, fikk værproblemer på Sørlandet, sier salgsansvarlig Otto Aam i Marina Solution.

Betongbryggen er på 12 x 12 meter og henger etter slepebåten Abramis som vil bruke tre fire dager fra Arendal til Fornebu. Du kan følge Abramis direkte på www.marinetraffic.com.

Tiden er knapp

Kommunaldirektør Arthur Wøhni i Bærum kommune sier at det var lagt opp til at bryggen skulle ankomme førstkommende fredag slik at de fikk gjennomført testkjøring i god tid før ruten skulle åpnes.

– Vi har sendt Ruter en bekymringsmelding om åpningen av bryggen, men vi lever fortsatt i håpet, sier han.

Men han presiserer at ivaretagelse av sikkerheten er viktigere enn tidspunkt for åpningen.

Bryggen som nå etableres er midlertidig i påvente av en permanent brygge for rutebåtanløp i samarbeid med fylkeskommunen og Ruter. Da dette vil ta tid ønsket Bærum å få på plass et tilbud så fort som mulig i fravær av et banetilbud. Bærum legger ut rundt åtte millioner for den midlertidige løsningen som skal betales av Akershus fylke.

Samtidig arbeider kommunen med å regulere for permanent brygge.

12 avganger i rushet

Det er «MS Tidevind» til Nordled med plass til 147 passasjerer som skal trafikkere ruten mellom Fornebu og Aker Brygge.

Den får fem avganger om morgen mellom klokken 06.30 og 08.30 fra Aker Brygge og syv avganger om ettermiddagen mellom 14.45 fra Oslo og siste avgang klokken 18:00 fra Fornebu. Overfarten vil ta 12 minutter. Bussen har en rutetid på 20 minutter mellom Fornebu og Oslo rådhus.