Foreslår utvidet skjenketid i Sandvika

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Bærum kommune vurderer å la alle uteserveringene i indre del av Sandvika selge alkohol frem til midnatt.

DEL

Les alt innhold på Budstikka.no – 99 kr for to måneder.

I dag må uteserveringene som ligger nær boliger stenge kranene klokken 23.00. De øvrige får skjenke en time til.

Nå vurderer kommunen å definere en egen skjenkering i Sandvika sentrum. Innenfor denne skal alle uteserveringene få servere alkohol frem til midnatt, selv om de ligger i umiddelbar nærhet til boliger.

Forslaget ligger nå ute til høring.

– Ideen kom fra Trine Skotte Høvset, som jobber med skjenke- og serveringsbevillinger. Man prøver å få til en utvikling i Sandvika. Vi forsøker å tenke strategisk rundt hvordan man kan gjøre det best mulig for næringsliv og innbyggere, sier avdelingsleder Tonje Vågårøy ved folkehelsekontoret i Bærum kommune.

Slutt på musikken

I dag er det 16 skjenkesteder i det som kalles indre Sandvika by. Seks av dem ligger ifølge kommunen utenfor boligområder og kan derfor skjenke ute til midnatt: Rådhus kro, Tobias pub og restaurant, Baracoa, España tapas bar, Fellini og Chinatownekspressen.

Ifølge kommunen er det lite trolig at alle de øvrige ti vil benytte muligheten for økt skjenketid utendørs, dersom forslaget vedtas. Årsaken er at flere av dem ikke har uteservering.

«Kommunen vurderer at et bymiljø med utendørs skjenking frem til klokken 24.00 for de skjenkestedene som ønsker dette, anses som positivt for Sandvika by. Det antas at støybelastningene for beboerne ikke vil øke nevneverdig, ved at det foreslås å sette som vilkår at musikk ikke kan spilles ute etter kl. 23.00», heter det i høringsforslaget.

LES OGSÅ: Kjemper for uteservering i Sandvika

Ønsker innspill

Til nå har kommunen fått inn to innspill til forslaget, et fra Egon restaurant og et fra næringssjef Hanne Gro Haugland i Bærum kommune. Begge stiller seg klart positive til skjenking til midnatt.

– Økt utendørs åpningstid kan føre til flere kunder til serveringsstedene, økt aktivitet i uterommene og dermed større bruk av byen. Næringssjefen synes dette er meget positivt og ønsker forslaget velkommen, skriver Haugland i sin uttalelse.

Nå håper Vågårøy at de øvrige skjenkestedene og byaktørene skal kaste seg over tastaturet.

– Vi ønsker å innhente flest mulige meninger og synspunkter. Saken vil komme til politisk behandling senere, sier Vågårøy.

Høringsfristen er satt til 24. august.

Les flere nyheter.

Artikkeltags