Forebyggende pris til gatelaget i Asker

– Du kan si fotballen er en del av det fysiske arbeidet, for mange av spillerne våre er det sosiale vel så viktig – å komme seg ut av isolasjonen, sier integreringsansvarlig Rune Klemetsdal.

– Du kan si fotballen er en del av det fysiske arbeidet, for mange av spillerne våre er det sosiale vel så viktig – å komme seg ut av isolasjonen, sier integreringsansvarlig Rune Klemetsdal. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Gatelaget til Asker fotballklubb fikk en sjekk på 20.000 kroner som påskjønnelse for et godt forebyggende tiltak da Norsk Narkotikapolitiforening hadde seminar på Scandic Hotell Fornebu i helgen.

DEL

– Vi hørte om gatelaget i Asker for voksne menn som sliter med rusproblemer og kom til at det var et veldig bra forebyggende tiltak. I foreningen har vi hvert år et lotteri og i år gikk stipendet til Gatelaget i Asker, forteller leder Mete Rooth i Norsk Narkotikapolitiforening.

Gatelaget for menn over 25 år med rusproblemer ble startet i høst med fotballklubbens Rune Klemetsdal som integreringsansvarlig.

– Veldig hyggelig å bli lagt merke til, både for oss som startet prosjektet og for spillerne våre, sier Klemetsdal.

Ved oppstart i høst hadde han fire spillere på laget, nå er det 11 som har meldt seg på og det er en økende interesse, forteller Klemetsdal.

Sosialisering

Foreløpig er det ikke så mange lag med i serien for gatelag.

– Vi skal snart til Fredrikstad for å spille en kamp mot gatelaget der, og Stabæk er i ferd med å bygge opp et i Bærum. Men fotballen er bare en del av virksomheten til gatelaget, forklarer Klemetsdal.

LES OGSÅ: Stabæk lager fotballag for narkomane

– Som også driver med?

– Du kan si fotballen er en del av det fysiske arbeidet, for mange av spillerne våre er det sosiale vel så viktig – å komme seg ut av isolasjonen. I tillegg samarbeider vi med Nav og russeksjonen i kommunen med å løse praktiske problem.

– Nå er vi også i ferd med å få markedstiltak inn i konseptet i samarbeid med kommunen og private næringsdrivende, så ballsparkingen på banen er bare startskuddet for å bedre livene til spillerne, sier Klemetsdal.

Artikkeltags